Marketowe "darmobusy"

Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1467
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Adrian Golis » 30 grudnia 2013, 23:18

No ja jestem ciekawy, która firma przejmie Tesco. Czyżby była to firma Kochmańska? Swoją droga to trochę szkoda że nie będzie jeździła ta firma do Tesco no bo dość porządne autobusy mieli, a nie to co Bursiak gdzie strach wsiadać do takiego autobusu! Może mi się uda dowiedzieć co to za forma będzie i napisze..

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 31 grudnia 2013, 05:24

Jak na swoje lata nie były najgorsze, roczniki tych Merców to 1989 i 1991.
Zobaczymy, bo powiem szczerze przetarg wygrała firma, która na co dzień nie ma styczności z transportem :shock:
Jedyne kryterium jakie było brane pod uwagę to oczywiście cena.

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3816
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Wojciech Liberda » 31 grudnia 2013, 05:30

To jest temat dla Dominika, który teraz może opisać na transport-publiczny, że wreszcie wchodzi do Częstochowy wchodzi nowy przewoźnik z nowym taborem za umowy śmieciowe, który będzie jeździł na oleju z frytek bez... kierowcy? Bo na kimś trzeba oszczędzić...

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 31 grudnia 2013, 05:40

W kwestii nowego taboru pocieszające jest, że przewoźnik nie... posiada taboru.

Jakub Siadlak
Posty: 289
Rejestracja: 27 sierpnia 2012, 22:04
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Jakub Siadlak » 31 grudnia 2013, 08:05

"Jedynym kryterium była oczywiście cena".Tiiak...Nasz cudowny kraj...Na pewno pracujący tam ludzie mają fantastyczne warunki pracy,dobra pensja,szanowanie kodeksu pracy,oczywiście pełen socjal. Ciekawe co będzie jeździło? Może cuś takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Arriv ... -12-05.JPG Róbcie tak dalej właściciele Tesco,a nasz kraj będzie się rozwijał w zastraszającym tempie.Niedługo dogonimy Sierra Leone,a może nawet Suazi.

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 02 stycznia 2014, 10:36

Co tam dzisiaj jeździ na liniach Tesco? :P

Awatar użytkownika
Tomasz Stefaniak
Posty: 300
Rejestracja: 11 listopada 2008, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Tomasz Stefaniak » 02 stycznia 2014, 20:49

Jechałem dziś do Tesco. Autobusy bardzo zadbane w środku, natomiast jaki ich jest stan techniczny to wiedzą tylko panowie kierowcy i mechanicy. Ciekawostką jest monitoring, chociaż moim zdaniem jest tylko atrapa. Jedynym minusem to bardzo kiepskie oznakowanie. Nie dowiedziałem się co to za przewoźnik obsługuje te linie, bo nie ma żadnej informacji na ten temat.
Jedyną informacją są pomorskie czasowe tablice rejestracyjne. Co by mogło sugerować, ze autobusy zostały na szybko ściągnięte z zagranicy i są w trakcie rejestracji. Zadbany stan autobusu by to potwierdzał.
Z Kukuczki do Tesco odjeżdżają o 11:00, 13:00, 15:00, 17:00: 19:00, 21:00.
Z Rakowa do Tesco odjazdy są o 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00. Trasy obu linii bez zmian. Natomiast linia podstawowa kursuje:
5: 30, 7:15, 8:30, 9:30 później co godzinę od 11:00 do 22:00. ostatni kurs 22;45. Odjazdy są z przystanku Dw. PKS - wspólny z tramwajem. Kolejnymi przystankami są II aleja NMP i Jana Pawła II.
Ogólnie poza kiepskim oznaczeniem to racze jest dobre wrażenie.
Ciekawostką jest, że jak jechałem kursem na Raków to autobus pojechał w kierunku na Warszawę, nawrotkę zrobił przed rozebranym wiaduktem a potem pognał we właściwym kierunku.

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2949
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Łukasz Szkurłat » 02 stycznia 2014, 21:20

Ja dziś jednego spotkałem, strzeliłem fotkę znalezioną puszką na chodniku. :P
http://img163.imageshack.us/img163/9711/86c9.jpg

Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1467
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Adrian Golis » 03 stycznia 2014, 00:13

Dziwię się że Tesco zmieniło przewoźnika. Ale tak na prawdę to z drugiej strony się nie dziwię, przecież tak na prawdę to do Tesco teraz jeździ bardzo mało ludzi. Szczególnie że jest możliwość zrobienia zakupów online! Ale dowiem się co to jest za firma itp, jeżeli oczywiście któryś z moich znajomych będzie jeździł..

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 03 stycznia 2014, 04:30

Adrian Golis pisze:Dziwię się że Tesco zmieniło przewoźnika. Ale tak na prawdę to z drugiej strony się nie dziwię


To w końcu jak to jest? Dziwisz czy nie dziwisz. :D

Jak nie wiadomo o co chodzi to zazwyczaj chodzi o kasę. Przez ten remont DK1 na sklepie siadły obroty, stąd podjęcie decyzji o uruchomieniu DOTCOMU (Dział Sprzedaży Internetowej), a w dalszej konsekwencji ograniczenie wydatków, m. in. na autobusy. !!
Prosto licząc i analizując rozkład jazdy to jeden autobus do Dworca PKS i jeden obsługujący Raków i Kukuczki, zamiast dotychczasowych czterech. Jest oszczędność?

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3816
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Wojciech Liberda » 03 stycznia 2014, 08:42

Tesco dostaje po dupie, ponieważ powstało wiele osiedlowych Biedronek, które przejęły klientów. Jedyne co trzyma Tesco to 24h i to jest strzał. Za chwilę otworzą wiadukt i Tesco będzie mogło się pochwalić najszybszym połączeniem autobusowym z centrum... ale autobus co 2 godziny mnie w ogóle nie zachęca...

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 03 stycznia 2014, 14:33

Adrian Golis pisze:Ale dowiem się co to jest za firma itp, jeżeli oczywiście któryś z moich znajomych będzie jeździł..

Trop prowadzi do firmy Alfa Travel (powiązana z Alfa Guard Security) z Czarnej Wody (pow. starogardzki), ponieważ:

1) firma szukała kierowców kat. D na linie miejską -> http://tablica.pl/oferta/kierowca-busa- ... 4767bbaf01

2) obsługują już linię Tesco w Kościerzynie: http://phototrans.pl/14,649203,0,Peugeo ... 20989.html

3) MANy mają rejestrację G3....

Są to tylko moje przypuszczenia, może trafne, może nie, także na 100% nie mogę tego potwierdzić :)

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Dominik Wójcik » 03 stycznia 2014, 15:25

Obrazek
Wojciech Liberda pisze:To jest temat dla Dominika, który teraz może opisać na transport-publiczny, że wreszcie wchodzi do Częstochowy wchodzi nowy przewoźnik z nowym taborem
A proszę Cię Serduszko bardzo :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 796&type=1

Michał Kamiński
Posty: 953
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 10:46
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Kamiński » 03 stycznia 2014, 17:11

Kamil Banach pisze:
Adrian Golis pisze:Ale dowiem się co to jest za firma itp, jeżeli oczywiście któryś z moich znajomych będzie jeździł..

Trop prowadzi do firmy Alfa Travel (powiązana z Alfa Guard Security) z Czarnej Wody (pow. starogardzki), ponieważ:

1) firma szukała kierowców kat. D na linie miejską -> http://tablica.pl/oferta/kierowca-busa- ... 4767bbaf01

2) obsługują już linię Tesco w Kościerzynie: http://phototrans.pl/14,649203,0,Peugeo ... 20989.html

3) MANy mają rejestrację G3....

Są to tylko moje przypuszczenia, może trafne, może nie, także na 100% nie mogę tego potwierdzić :)

Możesz mieć racje bo kiedyś mi ktoś mówił ,że przetarg wygrała firma nie związana z transportem!

Patryk Hartman
Członek CKMKM
Posty: 5375
Rejestracja: 01 lutego 2011, 16:49
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Patryk Hartman » 03 stycznia 2014, 20:40

W tych Manach, w drugich drzwiach jest stopień.

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 03 stycznia 2014, 21:05

W pierwszych też, nie są to niskopodłogowce, tylko MANy EL2x2.

Jakub Luc
Posty: 1
Rejestracja: 10 marca 2012, 17:51
Lokalizacja: Łódź
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Jakub Luc » 04 stycznia 2014, 14:35

W Łodzi też Kris-Tour już nie jeździ od stycznia na Tesco. Być może również linie przejęła firma Alfa Travel, ponieważ także szukali kierowców w Łodzi. Oprócz rozrzedzenia kursów zmienił się tabor na mniej pojemny. Kursują dwa wozy: Ikarus EAG E91 (prawdopodobnie sprowadzony z Norwegii) oraz Kutsenits Stario 815 MNF (na podwoziu Mercedesa O815) - oba z tablicami GST.

Natomiast przyglądając się zdjęciu tego MANa, sądząc po barwach zderzaka (zielono-niebieskie paski), myślę że może to być ex OVG Oranienburg. Kris-Tour ma właśnie Setrę w podobnym malowaniu: http://frikobusy.pl/zdjecie/829/Setra-S215-UL-ELW-5L15

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 04 stycznia 2014, 15:52

Jakub Luc pisze:Kutsenits Stario 815 MNF (na podwoziu Mercedesa O815)

Coś takiego przyjechało dzisiaj na parking częstochowskiego Tesco, tablic rej. nie dojrzałem bo wracałem kursem na Focha.

Jakub Luc pisze:Natomiast przyglądając się zdjęciu tego MANa, sądząc po barwach zderzaka (zielono-niebieskie paski), myślę że może to być ex OVG Oranienburg. Kris-Tour ma właśnie Setrę w podobnym malowaniu: http://frikobusy.pl/zdjecie/829/Setra-S215-UL-ELW-5L15

Zgadza się, wozy kupione z komisu w Pile, rocznik 1996, wcześniej jeździły w firmie Fahrschule und Busbetrieb Holger Krüger in Großwoltersdorf a jeszcze wcześniej w OVG Oranienburg.

Awatar użytkownika
Sebastian Wróbel
Posty: 4959
Rejestracja: 10 lutego 2010, 13:16
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Wróbel » 04 stycznia 2014, 16:02

Ciekawi mnie co stanie się z tym przewoźnikiem, kiedy linie MPK zaczną kursować obok Hipermarketu TESCO. :P

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21332
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Radoliński » 04 stycznia 2014, 16:05

...zarówno TESCO jak i nowy przewoźnik zapewne jeszcze o tym nie wiedzą, że autobusy MPK mają docierać do TESCO. Ciekawi mnie tylko czy... TESCO wyrazi zgodę na wjazd i pętlę na swoim terenie ? :P

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Grzegorczyk » 04 stycznia 2014, 16:43

Tak czy inaczej ma być linia przez JP i most na Srebrnej. Tego Tesco zabronić nie może. A pętlę można wykonać szybko i tanio na końcu ul. Drogowców :P

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21332
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Radoliński » 04 stycznia 2014, 16:53

Michał Grzegorczyk pisze:Tak czy inaczej ma być linia przez JP i most na Srebrnej. Tego Tesco zabronić nie może. A pętlę można wykonać szybko i tanio na końcu ul. Drogowców :P
...a teren ? :)

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Grzegorczyk » 04 stycznia 2014, 17:17

A rondo czyje jest?

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21332
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Radoliński » 04 stycznia 2014, 17:18

...pewnie "państwowe ! :)

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2949
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Łukasz Szkurłat » 04 stycznia 2014, 17:43

Jak nie wyrazi, jak im ta linia byłaby na rękę.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21332
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Radoliński » 04 stycznia 2014, 17:59

... ja tylko hipotetycznie zadałem pytanie ! Jasne, że jest in na rękę komunikacja miejska - nawet pod same drzwi !!

Andrzej Sowa
Posty: 771
Rejestracja: 17 lutego 2008, 09:04
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Andrzej Sowa » 04 stycznia 2014, 19:09

Jeszcze by dopłacili a swoje kursy zlikwidowali.
Trza negocjować.

Bartek Marcinkowski
Posty: 398
Rejestracja: 01 października 2008, 18:29
Lokalizacja: Częstochowa/Wyczerpy
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Bartek Marcinkowski » 04 stycznia 2014, 19:29

Według mnie 18, 20 i 29 to zapewniałby o wiele lepszy dojazd w różne części miasta od TESCO Extra niż obecne ich linie. :D

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Grzegorczyk » 04 stycznia 2014, 19:34

Przede wszystkim mało ludzi wie, kiedy w ogóle taki bus podjedzie. Niektórzy nie wiedzą, którędy w ogóle jeździ i na których przystankach staje. Także linie miejskie to dla nic zdecydowanie lepsze rozwiązanie ;)

Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1467
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Adrian Golis » 04 stycznia 2014, 20:33

Ja od siebie mogę dodać, że prawdopodobnie tak jak ktoś z Was pisał wcześniej jest to firma, która zajmuje się ochrona itp. Również prawdopodobnie firma ma swoja siedzibę w Gdańsku ( z informacji od kierowcy ), ciekawostką może być to, że jeden kierowca robi dwie linie ( Tesco - Raków i Tesco - Kukuczki ) jak i również to że podobno od Czwartku ( nieoficjalnie ) mają przyjść 2 nowe autobusy zamiast tych Man-ów...

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 04 stycznia 2014, 20:48

To jest ta firma o której pisałem, Szczecin również opanowali: http://phototrans.pl/14,667136,0,MAN_EL222_G3_9201.html

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 04 stycznia 2014, 21:43

Byłbym zapomniał, od dzisiaj zmienił się rozkład jazdy:
z Kukuczki jedzie o 11.30, 13.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30
z Rakowa jedzie o 12.30, 15.30, 17.30, 19.30, 21.30?
Focha raczej bez zmian czyli co godzinę.
Na Schillera jest on naklejony na latarni...
Oczywiście panie w Tesco dzisiaj oferowały w POK ludziom rozkład NIEAKTUALNY, który obowiązywał od 3 a nie od 4 stycznia.

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 05 stycznia 2014, 06:15

Kamil Banach pisze:Na Schillera jest on naklejony na latarni...


To jestem w szoku, że w ogóle znalazł się gdziekolwiek na mieście.
Wczoraj będąc u klienta z zakupami zatrzymała mnie pani i pyta się o rozkład jazdy Tescobusa. Akurat miałem przy sobie egzemplarz więc dałem go. Od tej pory wożę kilka na stanie w aucie służbowym.

Oczywiście panie w Tesco dzisiaj oferowały w POK ludziom rozkład NIEAKTUALNY, który obowiązywał od 3 a nie od 4 stycznia.


:shock: Około której, bo ja wczoraj dostałem najświeższy rozkład, jeszcze dobrze tusz nie wysechł na nim. (czy to tylko dla pracowników?) :D

A tak swoją drogą to autobus do Dworca PKS wrócił na swoją starą trasę: przez Aleje i Plac Biegańskiego. !!
Jakby ktoś potrzebował to wrzucam:
Z Dworca PKS: 5:30 7:30 8:30 9:30 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00 21:00 22:00 22:45
Na trasie został dodany jeden przystanek: Kopernika (przy Poczcie).
Z Tesco: 6:15 8:00 9:00 10:30 11:30 12:30 13:30 14:30 15:30 16:30 17:30 18:30 19:30 20:30 21:30 22:15 0:15

Michał Kamiński
Posty: 953
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 10:46
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Kamiński » 06 stycznia 2014, 10:45

Wczoraj na linii Tesco pojawił się Mercedes o mniejszej pojemności (nie wiem jaki model). Wcześniej jezdził bardzo nie kumaty Pan Man-em i blokował całą zatokę na przystanku Pks ,a jak mu zwróciłem uwagę ,żeby stanął na początku zatoki to zareagował znanym pozdrowieniem .Ci kierowcy co wcześniej jezdzili byli bardziej rozgarnięci jak już robił sobie postój na Sobieskiego w zatoce to stawał niemal przednimi na trawniku i włączał awaryjne ,żeby autobusy mogły zabierać normalnie ludzi .Jak ma ktoś kontakt z osobą zarządzającą tymi kiermanami tesco busów to przekażcie im to info o parkowaniu w zatokach :)będziemy wdzięczni

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 06 stycznia 2014, 11:20

Z tego co wiem, ze "starej obsady" kierowców, czyli tych co jeździli w Kris-Tourze zostało tylko 3 panów, resztę dobrali.

Mirek Waga
Posty: 492
Rejestracja: 29 września 2012, 18:07
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Mirek Waga » 06 stycznia 2014, 12:58

@Sebastian, jeżeli masz aktualne rozkłady do i z Tesco na pozostałych trasach to jak byś mógł to wstaw.
Z góry dzięki

Michał Kamiński
Posty: 953
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 10:46
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Michał Kamiński » 06 stycznia 2014, 17:10

Ten o którym pisałem jest na pewno nowy

Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1467
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Adrian Golis » 06 stycznia 2014, 23:03

Ja posiadam aktualny rozkład jazdy 4.01.2014r:

Linie obsługiwana razem z Tesco - Raków (jedna zmiana).
-> Tesco: 11:00, 13:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00.
-> Kukuczki: 11:30, 13:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30.
---------------------
Linie obsługiwana razem z Tesco - Kukuczki (jedna zmiana).
-> Tesco: 12:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00.
-> Raków: 12:30, 15:30, 17:30, 19:30, 21:30.
---------------------
Linia obsługiwana na dwie zmiany.
-> Tesco: 6:15, 8:00, 9:00, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:15, 00:15.
-> Dworzec PKS: 5:30, 7:30, 8:30, 9:30, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 22:45.

Tak wygląda aktualny rozkład jazdy autobusów do Tesco...

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 07 stycznia 2014, 04:26

Michał Kamiński pisze:Wczoraj na linii Tesco pojawił się Mercedes o mniejszej pojemności (nie wiem jaki model). Wcześniej jezdził bardzo nie kumaty Pan Man-em i blokował całą zatokę na przystanku Pks ,a jak mu zwróciłem uwagę ,żeby stanął na początku zatoki to zareagował znanym pozdrowieniem .Ci kierowcy co wcześniej jezdzili byli bardziej rozgarnięci jak już robił sobie postój na Sobieskiego w zatoce to stawał niemal przednimi na trawniku i włączał awaryjne ,żeby autobusy mogły zabierać normalnie ludzi .Jak ma ktoś kontakt z osobą zarządzającą tymi kiermanami tesco busów to przekażcie im to info o parkowaniu w zatokach :)będziemy wdzięczni


Najlepiej przez Punkt Obsługi Klienta w Tesco. Tam można takie rzeczy zgłaszać. Poprzednia ekipa zjeżdżała albo na Dworzec PKS - peron 5 lub też plac przy torach kolejowych obok peronu 5.
Jak będę dzisiaj w okolicach POK, to zwrócę uwagę.

A co do modelu Mercedesa we flocie to raczej jest Ernst Auswaerter na podwoziu MB Vario.

Rozkład jazdy obowiązuje taki jak podał Adrian. Na stronie tesco.pl jest nieaktualny !!

Kamil Banach
Posty: 237
Rejestracja: 21 lutego 2011, 19:02
Lokalizacja: Wojkowice/Cz-wa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Kamil Banach » 07 stycznia 2014, 20:40

Kolejny wóz przyjechał na linie Tesco, tym razem jest to Mercedes-Benz O407 o nr. rej. GD 139CX. Dzisiaj jeździ na kursie z/do Focha. Jeden z MANów stoi na rezerwie a bus Mercedes pojechał sobie gdzieś.

Awatar użytkownika
Sebastian Wróbel
Posty: 4959
Rejestracja: 10 lutego 2010, 13:16
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Wróbel » 07 stycznia 2014, 20:53

Bartek Marcinkowski pisze:Według mnie 18, 20 i 29 to zapewniałby o wiele lepszy dojazd w różne części miasta od TESCO Extra niż obecne ich linie. :D

Ależ oczywiście, że tak:
18 - Mirów, ścisłe Śródmieście, Trzech wieszczów, Podjasnogórska, Gnaszyn, Dźbów
20 - Wyczerpy, boczne śródmieście, Wrzosowiak, obrzeża Błeszna
29 - Grabówka, Parkitka, Tysiąclecie, Północ, Aniołów

Niemal wszystkie dzielnice będą miały bezpośrednie połączenie z hipermarketem TESCO. Kolejny mocny argument za wprowadzeniem wariantu II. ;)

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16373
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Janusz Karlikowski » 07 stycznia 2014, 21:07

Bo to było chore, że ludzie posiadający sieciówki byli skazani na dojazd niepewnymi darmobusami, często z wyciekającymi płynami, a także z gburowatymi kierowcami jeżdżącymi wg sobie tylko znanych rozkładów.
Szkoda, że jest dojazd do Auchana 68, a z powrotem już gorzej, bo dojście do przystanku jest dość kłopotliwe.
Poza tym nie podoba mi się zasada, że autobus jest tylko dla klientów niby. Sklep płaci, to go nie obchodzi w zasadzie kto jedzie. W kilku miastach ludzie wsiadają sobie i wysiadają po drodze takich autobusów.

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3816
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Wojciech Liberda » 09 stycznia 2014, 21:41


Maciej Urbaniak
Posty: 327
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 11:39
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Maciej Urbaniak » 09 stycznia 2014, 21:50

Czyżby to była ta sama firma co u nas? :P Ciekawe czy coś z tym u nas zrobią...

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2949
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Łukasz Szkurłat » 09 stycznia 2014, 21:59

Przetarg odbył się w tempie ekspresowym, więc pewnie autobusy do częstochowskiego Tesco jeżdżą na podobnej zasadzie. W tyle czasu chyba nie ma szans na uzgodnienie zezwoleń. Ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3816
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Wojciech Liberda » 09 stycznia 2014, 22:09

Łukasz Szkurłat pisze:Przetarg odbył się w tempie ekspresowym, więc pewnie autobusy do częstochowskiego Tesco jeżdżą na podobnej zasadzie. W tyle czasu chyba nie ma szans na uzgodnienie zezwoleń. Ale zobaczymy.


Wystarczy spytać MZDiT czy dali pozwolenie na zatrzymywanie się na przystankach i wszystko w temacie...

Piotr Jeruszka
Posty: 1926
Rejestracja: 15 lutego 2008, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Jeruszka » 09 stycznia 2014, 23:08

Jeżeli to pasażerowie mają kontrolować to, czy ktoś realizuje kursy zlecane/zezwalane przez organizatora i czy są one legalne, to życzę powodzenia przy tworzeniu wszelkich Inteligentnych Systemów etc.

Awatar użytkownika
Bartosz Kowalski
Członek CKMKM
Posty: 4234
Rejestracja: 15 lutego 2008, 10:14
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Bartosz Kowalski » 09 stycznia 2014, 23:11

Wojciech Liberda pisze:
Łukasz Szkurłat pisze:Przetarg odbył się w tempie ekspresowym, więc pewnie autobusy do częstochowskiego Tesco jeżdżą na podobnej zasadzie. W tyle czasu chyba nie ma szans na uzgodnienie zezwoleń. Ale zobaczymy.


Wystarczy spytać MZDiT czy dali pozwolenie na zatrzymywanie się na przystankach i wszystko w temacie...

Pasażer ma się o to pytać?Dziennikarz?Miłośnik? Gdzie jest ITD i Policja?

Sebastian Panowicz
Posty: 228
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, 13:37
Lokalizacja: Kłobuck
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Sebastian Panowicz » 10 stycznia 2014, 04:22

Poniekąd od tego jest ITD, ale oni teraz wolą kontrolować PKS.

Tak to jest jak firma ochroniarska bierze się za autobusy. Czekam na efekty w Częstochowie.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21332
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Marketowe "darmobusy"

Postautor: Piotr Radoliński » 10 stycznia 2014, 07:14



Wróć do „Tabor”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości