Polskie Koleje...2010 - 2015 r.

Tematy związane z zagadnieniem organizacji transportu ludności (systemy, zarządzanie, itp).
Tomasz Kozerawski
Członek CKMKM
Posty: 228
Rejestracja: 28 lutego 2008, 14:32
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Tomasz Kozerawski » 01 października 2013, 12:49

Ciekawie zapowiada się rozkład połączeń daleko bieżnych - mamy np. połączenie z Lublinem, obiecany TLK Pojezierze nie został przesunięty na 6, jest nieco wcześniej niż dotychczas, a obiecywano że bezie cofnięty na 6... mamy Wysockiego o 5:17 do Lublina (przez Warszawę), sezonowy TLK Wisła się pojawił, wcześniej był to EIC Wisła przez Katowice. i mamy więcej połączeń do Warszawy jak i z samej Warszawy i w końcu połączenie z Wrocławiem. IR Pirania jest jak się nie mylę z Katowic i jest to jak wspomniał Krystian połączenie sezonowe. Dotychczas jeździła z Katowic przed 8 w wakacje. To są pierwsze wersje rozkładu - bety tzw. W Katowicach np. dużo dotychczasowych EIC stało się TLKami, ale zazwyczaj w 1 stronę, zapewne kilka TLKe przemianowano na EIC mam tu na myśli połączenia poza Śląskiem. Rozkłady są dostępne.

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 01 października 2013, 13:09

Janusz Karlikowski pisze:Przecież będzie czekał...

Zwłaszcza kiedy REGIO przyjeżdża do Lublińca o 8:51, a KŚ do Częstochowy ma odjazd o 8:38...

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 01 października 2013, 13:14

Ja widzę kilka pozytywów w Przewozach Regionalnych. Otóż "Oleńka" i "Orlik" pojadą jako REGIO, więc można nimi jeździć na tanie bilety PR. Poza tym dwa połączenia REGIO do Łodzi Kaliskiej.
Niestety w Kolejkach Śmiesznych porażka, jedyny plus to połączenia do Lublińca co 2-3 godziny. Ale ciekawe czy będą pasażerowie, wszak PKS Lubliniec jeździ dość często, a to tego mamy tani bus. Michał G. chyba pisał o 4 minutach przy powrocie z Wrocławia, a patrząc w tamtą stronę, to chyba w Lublińcu będą czasem godzinne przestoje (o ile nie zmieni się rozkład pociągów Lubliniec -> Kluczbork -> Wrocław). Nasz jakoś przyjeżdża ok. 8:10, a na Wrocław jest obecnie 9:28. Trochę bez sensu...

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 01 października 2013, 13:16

W jedną stronę są cztery minuty na przesiadkę, w drugą godzina, czy jakoś tak.

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 01 października 2013, 17:58

Patrząc na rozkład z mojego miasta to jest krucho, ale nie tragicznie. Widać coś na wzór kolei aglomeracyjnej, tylko te połączenia z Częstochową... No i w kierunku na Opole. Czas odwiedzić Kędzierzyn-Koźle :P

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 01 października 2013, 18:00

Tak sobie pomyślałem dziś, ze może przed zimą warto wybrać się do Wielunia przez Herby Nowe -> Krzepice :P

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 01 października 2013, 22:11

Widać, że TLK 45108 Pojezierze... to dawny pociąg Tur De Pologne... który do Gdyni objeżdża pół polski prawie wschodniej :P

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 02 października 2013, 06:11

No coś musi ;) EIC "Górnik" zaczyna i kończy bieg w Gliwicach, ale widać, że było słabe lobby na to aby wszystko pociągi IC, które kończą/zaczynają bieg w Katowicach miały jednak start i koniec w Gliwicach. Taka była idea. Może jak wyremontują dworzec to wtedy ;)

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 02 października 2013, 16:36


Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 02 października 2013, 16:56

Super, tylko wystarczy spojrzeć na obecny rozkład w dni robocze do Katowic i mamy:
5:20 - przyspieszony (zwykle jedzie kibel z PR)
5:26 - przyspieszony od Zawiercia
5:32 - zwykły
I każdy ma frekwencję !!

Jak to się upcha w jeden pociąg ?? Złączą dwa "Elfy" sześcioczłonowe ?? Śmiem wątpić...

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 02 października 2013, 18:25

Wczorajsza promocja na Karliku... http://www.czgk.pl/details.php?image_id=40153 EP08 :)

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 03 października 2013, 12:54


Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 03 października 2013, 13:20

Wojciech Liberda pisze:Wczorajsza promocja na Karliku... http://www.czgk.pl/details.php?image_id=40153 EP08 :)


Gdyby nie to zdjęcie z pięknego miejsca (:P ) to bym nie uwierzył ;)



Pożyjom, uwidim ;)

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 03 października 2013, 14:19

Kompromitacji z wykonaniem rozkładu pewnie nie będzie, ale rozkład jest kompromitujący. Znowu cięcia na głównych liniach i likwidowanie obłożonych składów.

Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1670
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

PKP

Postautor: Adrian Golis » 05 października 2013, 01:47

TV ORION: Nowe tory do Częstochowy
Szybciej i bezpieczniej ? tak już wkrótce będziemy podróżować koleją pomiędzy województwem łódzkim a śląskim. A wszystko dzięki unijnemu projektowi, który ma poprawić stan techniczny linii kolejowej nr 1 na odcinku Koluszki-Częstochowa.

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2966
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Łukasz Szkurłat » 05 października 2013, 18:32

Jeszcze tydzień temu pociąg roboczy do tłucznia z SM42 Orion Kolej stał na torze nr 1 w Pietrzakach, a dziś przesunęli się już do Blachowni na skarpę w Trzepizurach. Przy rampie na stacji w Blachowni zwieziony jest już tłuczeń, dzisiaj przewalała go koparka.

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 05 października 2013, 22:09

Łukasz Szkurłat pisze:Jeszcze tydzień temu pociąg roboczy do tłucznia z SM42 Orion Kolej stał na torze nr 1 w Pietrzakach, a dziś przesunęli się już do Blachowni na skarpę w Trzepizurach. Przy rampie na stacji w Blachowni zwieziony jest już tłuczeń, dzisiaj przewalała go koparka.


Masz dwa tematy dotyczące rewitalizacji i tam pisz informacje...
jeden tu viewtopic.php?f=14&t=2502&p=126594&hilit=Koniecpol#p126594
drugi tu o wiedeńce... viewtopic.php?f=14&t=2550&hilit=koluszki

Tomasz Kozerawski
Członek CKMKM
Posty: 228
Rejestracja: 28 lutego 2008, 14:32
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Tomasz Kozerawski » 10 października 2013, 00:20

Miałem napisać wcześniej już to, ciągle jakoś nie było okazji. Mateusz skąd wiesz o skróconej relacji EIC Górnik ?? w tym rozkładzie PLKi od 15.12 jest informacja że skład jedzie do Wrocławia i z Wrocławia. Janusz na połączeniu po 5:17 (zależy jaki okres, jeździł też przed 5) nie jeździ kibel PRowy, pociąg 5:26 - nie ma takiego, jest 5:34 (przyspieszony), 5:32 takiego też nie ma jest 5:44 (osobowy). Tobie chyba chodziło o pociąg po 6, są takie: 6:20 (40015 przyspieszony przez Makoszowy), 6:26 (40617 - przyspieszony do Zawiercia, potem osobówka), 6:32 (40619 osobówka), na żadnym z wymienionych połączeń nie spotkałem kibla PRowego, a jeżdżę często rannymi połączeniami, może raz na 6:20 jednostkę typu 1178 z automatem WARSowym.

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 10 października 2013, 06:01

Tomek: Informacja pochodzi z forum kolejowego od osoby, która tę informacje ujawniła długo przed "premierą" nowego rozkładu. Informację od tej osoby są w 99,9 % prawdziwe ;)

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 10 października 2013, 09:39

@Tomek: rozkład na KŚ zmienia się czasem jak kalejdoskop. Podałem dane z dnia 20.09, kiedy jechałem zwiedzać Park Śląski i Sławków. Wtedy było tak jak napisałem:
5:20 - przyspieszony do Gliwic p. Zabrze Makoszowy (kibel PR) - peron 2
5:26 - przyspieszony na odc. do Zawiercia, do Gliwic (Elf 8 czł.) przez Bytom - peron 1 !!
5:32 - osobowy do Gliwic zwykłą trasą Elf 6 czł.) - peron 1A

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 10 października 2013, 20:18

Dobrze policzyłeś człony?

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 10 października 2013, 20:21

Nie liczyłem. Dłuższy i krótszy. Ten na 1A był z tej pierwszej dostawy

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 10 października 2013, 20:24

KŚowskie Elfy mają 4 bądź 6 członów ;)

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 10 października 2013, 21:29

Oj, to chyba łatwo się domyślić o jakie mi chodziło.
Tomek szuka zaczepki chyba..

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 11 października 2013, 08:27


Tomasz Kozerawski
Członek CKMKM
Posty: 228
Rejestracja: 28 lutego 2008, 14:32
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Tomasz Kozerawski » 11 października 2013, 11:35

Mateusz jeżeli tak to ok :). Janusz nie szukam zaczepki, myślałem że wypowiadasz swoje zdanie jeśli chodzi o dłuższy czasookres. A to tak dla rozluźnienia :):
Obrazek

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 11 października 2013, 16:30

Janusz Karlikowski pisze:Oj, to chyba łatwo się domyślić o jakie mi chodziło.

Spoko ;)
Tomasz Kozerawski pisze:Mateusz jeżeli tak to ok :).
Obrazek

W każdym bądź razie "Górnik" zaczyna o takiej - można rzec - idealnej porze ;)

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 11 października 2013, 16:34

@Tomek K. i Mateusz: także z mojej strony spoko. Po prostu tak mi się napisało, bo nigdy nie zapomnę jak musiałem się przedzierać przez turystów (często z rowerami stojącymi tam gdzie się da) do jedynej toalety. Skład wydawał się strasznie długi. Ale teraz już tego błędu nie popełniam(my) :) (chodzi o zajęcie tzw. odp. miejscówki)

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 11 października 2013, 18:12

Wczoraj byłem w Warszawie.
W oczekiwaniu na przylot samolotu (luz na 4 godziny) pojechałem na Dworzec Zachodni porobić fotki... i tak dla miłosnika fotografii, na placu dworca PKS do sfocenia od ręki jakieś 50-60 autobusów z różnych części kraju i nie tylko plus jakiś zagraniczne... a tuz obok dworzec zachodni (PKP) i 5 peronów po dwa tory do oblecenia... a pociągi w każdym kierunku średnio co 2-3 minuty... Normalnie się spociłem, a po godzinie już mi się nie chciało... ale mam co chciałem, chociaż za wcześnie z niego zszedłem bo za 5 minut przyjechał piętrus z KM z Bombardierem na czele.. no ale trudno.
Jak ktoś chce porobić fotki kolejowe to Warszawa jest dużym wyzwaniem... na Centralnej dziennie kursuje coś koło 900 pociągów!!!

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 15 października 2013, 17:12


Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 16 października 2013, 12:53


inż. Wiktor Sołtysiak
Członek CKMKM
Posty: 1966
Rejestracja: 19 lutego 2008, 20:10
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: inż. Wiktor Sołtysiak » 17 października 2013, 16:06

Dali ciekawą kwotę - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 18 października 2013, 15:41

Poniżej fotka z miejscowości Ruda. Idąc pieszo do Widoradza lub Olewina przecina się linię kolejową z Wielunia Dąbrowy do Herbów Nowych. Osobówek tu malutko, ale brutto nadzwyczaj często :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 20 października 2013, 18:57

Częstochowa Stradom...

Mam taką zagadkę ile torów ma obecnie stacja Częstochowa Stradom?

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 20 października 2013, 18:58

5

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 20 października 2013, 19:10

...a nie więcej ? Z 10 :P (chyba, że jest jakiś PROFESJONALNY podział na tory - główne i postojowe)

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 20 października 2013, 19:33

Chyba, że wszystkie roebrane :P

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 20 października 2013, 20:19

Przy peronach są 3. To ileż tam obok ?? Aż 7 ??

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 20 października 2013, 20:34

Janusz Karlikowski pisze:Przy peronach są 3. To ileż tam obok ?? Aż 7 ??
Kojarzę to tak

Obrazek

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 20 października 2013, 21:17

No to ja pasuję do opinii: :używane widuję 3 przy peronach i 2 jeszcze ;)

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 20 października 2013, 22:46

Podpowiem wam, że nie doliczyliście torów z bocznicy... nie liczę tych co są w hali na końcu stacji... liczymy te w linii pionowej... podpowiem jeszcze że na pewno dwucyfrowa liczba...

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Michał Grzegorczyk » 20 października 2013, 22:58

3 między peronami i 9 między peronem i rzeką?

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 21 października 2013, 10:29

Michał Grzegorczyk pisze:3 między peronami i 9 między peronem i rzeką?


Dobra napiszę... jest 20 bo nie liczyliście bocznic kolejowych...

Dorzucam schemat sekcyjny CS... na uwagę zasługuje tor nr 302, który prowadził do bocznicy za Domatorem...a kiedyś na Kielce :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16400
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Janusz Karlikowski » 21 października 2013, 10:36

O ile dobrze kojarzę, to ten tor 302 musi się potem jeszcze rozgałęziać, gdyż przez Bór przechodzi(ły ?? ) 2-3 tory. Dawno tam nie byłem, więc nie wiem czy nie zaasfaltowali.
A tak swoją drogą, to należało by może zaktualizować takie dane na Kolejowej Mapie Polski :P

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 21 października 2013, 11:39

Janusz Karlikowski pisze:O ile dobrze kojarzę, to ten tor 302 musi się potem jeszcze rozgałęziać, gdyż przez Bór przechodzi(ły ?? ) 2-3 tory. Dawno tam nie byłem, więc nie wiem czy nie zaasfaltowali.
A tak swoją drogą, to należało by może zaktualizować takie dane na Kolejowej Mapie Polski :P
...mnie się to kojarzy tak

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 21 października 2013, 16:59

Prawie się udało, ale jeszcze trzeba domalować bocznicę od tego toru, który jeszcze biegł za makro... bo tam też była firma ze złomem... a za Domatorem to było więcej niż dwa tory, pamiętam że leciały dalej na Równoległą aż pod zajezdnię MPK.. i chyba kojarzę minimum 3 tory... a tu takie stare foto...

http://czgk.pl/details.php?image_id=33161
http://czgk.pl/details.php?image_id=17962

a tu Dawny zakład Materiałów Łatwopalnych z tyłu Stradomia...
http://czgk.pl/details.php?image_id=33165

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3753
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Mateusz Stacherczak » 21 października 2013, 17:10


inż. Wiktor Sołtysiak
Członek CKMKM
Posty: 1966
Rejestracja: 19 lutego 2008, 20:10
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: inż. Wiktor Sołtysiak » 21 października 2013, 17:17

Na dzień dzisiejszy naliczyłem z planu schematycznego 31 torów. Jeśli się pomyliłem to tylko na -.

Wojtek, chcesz aktualny urzędowy plan Stradomia?

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21457
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Piotr Radoliński » 21 października 2013, 17:22

:shock: 31 torów ? Mogę też to zobaczyć ?

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3824
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Polskie Koleje...

Postautor: Wojciech Liberda » 21 października 2013, 17:27

inż. Wiktor Sołtysiak pisze:Na dzień dzisiejszy naliczyłem z planu schematycznego 31 torów. Jeśli się pomyliłem to tylko na -.

Wojtek, chcesz aktualny urzędowy plan Stradomia?


Wszystkich może tyle jest ale mnie chodziło w linii pionowej ile jest torów i wyszło mi, że 20. Ale podrzuć chętnie obejrzę :)


Wróć do „Systemy transportowe - organizacja komunikacji, infrastruktura”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość