...żebym się nie rozsypał ! Bo potem się nie poskładam !Patryk Hartman pisze:Piotrze rozkręciłeś się

..wierzchnia - ścieralna - warstwa masy bitumicznej powinna "leżakować" ok. 5 dni bez obciążenia ! Uczony się zrobiłem przy tej budowie - no nie ?Rafał Lamch pisze:Ale zatramwaje i tak nie pojadą bezpośrednio, żeby pasażerom nie przyszło do głowy, że są ważniejsi od motorniczych. Jeszcze by się mogli przyzwyczaić...
Piotr Radoliński pisze:"Tyz prowda !"Patryk Kucharczyk pisze:Kto tu nie zmądrzał dzięki budowie TnB PiotrzeKażdy pytał i mu odpowiadano. Edukacyjne forum
...patrząc tak jak na zdjęciu - po lewej stronie słupa był kanał i sporo infrastruktury podziemnej...nie można go było niestety przesunąć.Patryk Hartman pisze:* Kto układał takie plany żeby słup postawić prawie na środku chodnika, jak to w ogóle wygląda![]()
Obrazek
* - jeśli temat był już poruszany, to przepraszam za powtórzenie
Krzysiek Ociepa pisze:Przyłączam się do życzenia. Ciągnijmy z tej unijnej krowy tyle, ile się da. Trzeba wysyłać wnioski. Podejrzewam, że na "Tramwaj na Parkitkę" i kolejne nowe tramwaje też da radę uzyskać dotację. Kolejne miliony złotych na rozbudowę sieci tramwajowej i odnowę taboru tramwajowego nasze miasto pozyska, jeśli tylko dobrze wypełni wnioski.
Sebastian Wróbel pisze:Krzysiek Ociepa napisał/a:
Przyłączam się do życzenia. Ciągnijmy z tej unijnej krowy tyle, ile się da. Trzeba wysyłać wnioski. Podejrzewam, że na "Tramwaj na Parkitkę" i kolejne nowe tramwaje też da radę uzyskać dotację. Kolejne miliony złotych na rozbudowę sieci tramwajowej i odnowę taboru tramwajowego nasze miasto pozyska, jeśli tylko dobrze wypełni wnioski.
Wszystko ładnie, pięknie, ale nie zapominajmy o autobusach. Ze środków unijnych można by też kupić sporą ilość nowych, lub też używanych, ale bardzo młodych autobusów (3-4 lata). Ilość np. stu autobusów lub więcej, nie tylko powiększyłaby tabor w naszym MPK, ale także przyczyniłaby się na dobre do pozbycia się starych, rozklekotanych wozów [przynajmniej 3/4 Ikarusów 280, jelczy, MAN-ów NL202, Ikarusów 412, przynajmniej sporą część ikarusów 415, MAN-ów NG272 i (co mówię z ciężkim sercem) Ikarusów 435)].
Sebastian Wróbel pisze:[przynajmniej 3/4 Ikarusów 280,
Bartosz Kowalski pisze:Unia nie da kasy na używane wozy tylko na nowe.
Bartosz Kowalski pisze:Po za tym kto Ci sprzeda dobry autobus 3-4 letni jak jego okres amortyzacji dopiero mija?
..myślę, że jeżeli wykonawca wcześniej ukończyłby budowę torowiska i przekazał inwestorowi i użytkownikowi to pewnie tramwaje ruszyłyby szybciej na Błeszno (Stary Raków). Fakt, że nie byłyby to PESY w zapowiadanej ilości, bo te będą "schodzić" do Częstochowy w transzach - pierwsza zapewne na wiosnę - celem zdobycia homologacji. Chociaż nie wiem czy homologacji ne zdobędą w Bydgoszczy, gdyż tam jest podobno specjalny tor badawczy (info nieoficjalne).Bartłomiej Błaszczyk pisze:Aha szkoda że tylko zamiar.Ale już niedługo i będą i tam jeździć:P:P
Niech żałuje, kto nie był - pewnie członkowie CKMKM przejdą do historii jako pierwsi, którzy przejechali po nowym odcinku w kierunku Kucelina. Czy buja ? Nie jest super...i atmosfera też była super. Tą drogą składam podziękowania dla miłej obsługi tramwaju - Panów z warsztatów, którzy mało nie "porwali" nas tramwajem do zajezdni, gdzie jak mówil;i czekałoby na nas masę dodatkowych atrakcji.Szymon Kryczka pisze:Piotr i jak jedzie się po łuku? Co tam Panowie jeszcze sprawdzali/ustawiali?
Nie buja ?
Piotr Radoliński pisze:bo te będą "schodzić" do Częstochowy w transzach - pierwsza zapewne na wiosnę - celem zdobycia homologacji. Chociaż nie wiem czy homologacji ne zdobędą w Bydgoszczy, gdyż tam jest podobno specjalny tor badawczy
Piotr Jeruszka pisze:mam takie 3 pobożne życzenia:
- tramwaj przynajmniej tak co 10-15 minut (i jak kojarzę - taki takt ma być na tej linii)
- nie wywalać 10 i 19 z Jesiennej, 11 Listopada, Orkana itd. - najlepiej byłoby dla mnie, gdyby takty się nie zmieniły
Tomasz Haładyj pisze:Z autobusów na Orkana zapewne zostanie 19 (ostatnio zwiększono takt do 30 min) a na Jesiennej 20 (też co 30 min)
Raport z budowy "TnB", cz. 63 - 18 września 2011 r.
Autor: Piotr Radoliński
18.09.2011.
Dzisiaj kolejny, tym razem specjalny – 63 raport z budowy „TnB”. W dniu dzisiejszym został przekazany do użytku odcinek trasy tramwajowej w kierunku Kucelina w okolicy skrzyżowanie al. Niepodległości/al. Pokoju/ul. Jagiellońskiej. Pogoda nadal sprzyjała, było słonecznie. Temperatura wahała się w okolicy 25-27 st. C.
więcej na: TRAMWA NA BŁESZNO
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość