Strona TnB zablokowana?!

Dyskusje nt. rozbudowy częstochowskiej sieci tramwajowej w dzielnicach Wrzosowiak, Błeszno, Raków
Awatar użytkownika
Sebastian Wróbel
Posty: 4950
Rejestracja: 10 lutego 2010, 13:16
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Strona TnB zablokowana?!

Postautor: Sebastian Wróbel » 13 stycznia 2012, 16:37

Nie można dostać się na stronę www.tramwajbleszno.prv.pl
Gdy próbuję wejść pojawia się taka uwaga !
http://s5.ifotos.pl/img/Bez-nazwy_rrpwqrr.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomasz Rorat
Członek CKMKM
Posty: 6697
Rejestracja: 11 lipca 2011, 13:12
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Tomasz Rorat » 13 stycznia 2012, 16:47

Ja moge !!

Awatar użytkownika
Sebastian Wróbel
Posty: 4950
Rejestracja: 10 lutego 2010, 13:16
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Sebastian Wróbel » 13 stycznia 2012, 16:54

Ja też mogę. Ale bardzo zdziwił mnie fakt, że strona jest zgłoszona jako "dokonująca ataków". Dlaczego?

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 13 stycznia 2012, 17:36

A u mnie bryndza !
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin Strzelecki
Posty: 1761
Rejestracja: 14 czerwca 2011, 22:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marcin Strzelecki » 13 stycznia 2012, 17:38

:evil: Ja się w żaden sposób nie mogę dostać. :evil:

Awatar użytkownika
Tomasz Rorat
Członek CKMKM
Posty: 6697
Rejestracja: 11 lipca 2011, 13:12
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Tomasz Rorat » 13 stycznia 2012, 17:40

Teraz to samo co u Piotra , a 30 min temu działało.

Awatar użytkownika
Marcin Strzelecki
Posty: 1761
Rejestracja: 14 czerwca 2011, 22:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marcin Strzelecki » 13 stycznia 2012, 17:43

Pojawia się coś takiego:

Awatar użytkownika
Marcin Strzelecki
Posty: 1761
Rejestracja: 14 czerwca 2011, 22:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marcin Strzelecki » 13 stycznia 2012, 17:44

:evil: Niby wyjaśnienie dlaczego strona została zablokowana :evil:

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 13 stycznia 2012, 20:06

Otworzyłem parę chwil temu stronę "TnB", ale zaczęły mi się pojawiać alerty, że "wchodza" mi jakieś syfy ! Nie wiem czy strona nie jest zarażona !

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 13 stycznia 2012, 21:03

Piotr już oczyścił stronę. Reszta, to ewentualna wina prv. Po powrocie do domu napiszę do nich

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 13 stycznia 2012, 21:05

Dominik Wójcik pisze:Reszta, to ewentualna wina prv. Po powrocie do domu napiszę do nich

To może nic nie dać.

inż. Wiktor Sołtysiak
Członek CKMKM
Posty: 1966
Rejestracja: 19 lutego 2008, 20:10
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: inż. Wiktor Sołtysiak » 13 stycznia 2012, 21:37

U mnie działa.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 13 stycznia 2012, 21:39

inż. Wiktor Sołtysiak pisze:U mnie działa.
..u mnie już też ! Ale musiałem wyczyścić kompa z tego co poszło ze stroną "TnB' wcześniej !

Patryk Hartman
Członek CKMKM
Posty: 5210
Rejestracja: 01 lutego 2011, 16:49
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Patryk Hartman » 13 stycznia 2012, 22:14

Mi nadal nie działa... :(

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 13 stycznia 2012, 23:18

Nie forsujcie zabezpieczeń. Mnie licznik nabił 11 ataków, zanim uciekłem z serwisu.
Niech chłopaki się tym zajmą.

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 00:34

Wygląda na to, że już po burzy. Niemniej jednak zalecam ostrożność.

Awatar użytkownika
Marcin Strzelecki
Posty: 1761
Rejestracja: 14 czerwca 2011, 22:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marcin Strzelecki » 14 stycznia 2012, 06:55

U mnie dalej nic. Jak nie działa strona tak nie działa :-?

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 10:43

Działa. Być może Twój antywirus zablokował ją u Ciebie?

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 10:58

Znowu wirus! I to zaraz po zgłoszeniu czystości strony organizacji blokującej. Może PRV zaradzi po swojej stronie.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 14 stycznia 2012, 11:00

Dominik Wójcik pisze:Znowu wirus!
...to już pachnie sabotażem !
Poczytność (poczytalność ? ;) ) naszej strony zacznie spadać !

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 11:24

Tyle możemy w chwili obecnej zrobić
http://ckmkm.inds.pl/index.php?option=c ... 6&Itemid=1

Paweł Szubert
Posty: 192
Rejestracja: 05 maja 2009, 10:32
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Paweł Szubert » 14 stycznia 2012, 12:10

Hmm.. U mnie ostrzeżenie się nie pojawiało...

Dziwną rzeczą jaką widzę w stronie to iframe pomiędzy <!--qpi--> - ja bym to wywalił, bo odniesienie do tej domeny widzę jeszcze na kilku innych stronach, które google zgłasza jako mogące wyrządzić szkody...

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 12:13

iframe pomiędzy <!--qpi-->

Gdzie to widzisz. ja nie mogę nawet kodu podejrzeć.
Nie wpisywaliśmy żadnych IFRAME...

Paweł Szubert
Posty: 192
Rejestracja: 05 maja 2009, 10:32
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Paweł Szubert » 14 stycznia 2012, 12:15

Zerknij: http://czlug.icis.pcz.pl/~pbm/tnb.png

Jak to nie możesz podejrzeć?

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 14 stycznia 2012, 12:19

Uuuuuuuuuu... Nie mamy na to wpływu. To szpila PRV. Strona jest w ich ramce wychodzi na to... Ale napisałem, może coś zaradzą...

Paweł Szubert
Posty: 192
Rejestracja: 05 maja 2009, 10:32
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Paweł Szubert » 14 stycznia 2012, 12:26

Nie wydaje mi się... To jest na pewno dopisane na sztywno do stron. Na innych podstronach też to widzę. Do strony macie dostęp po ftp czy jak? Coś się musiało dopisać, tak więc sugerowałbym sprawdzenie kompów osób, które miały dostęp do ftp i zmianę hasła do ftp (z jakiegoś na pewno czystego komputera). A potem w sumie zostaje tylko ręczne czyszczenie tego z wszystkich plików...

Paweł Szubert
Posty: 192
Rejestracja: 05 maja 2009, 10:32
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Paweł Szubert » 14 stycznia 2012, 12:43

Btw, na TnP i strarytramwaj też to jest...

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2914
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Łukasz Szkurłat » 14 stycznia 2012, 12:54

Właśnie, teraz wszedłem i jakieś nieznane pliki chciały mi się pościągać. Z czyszczeniem może okazać się problem. Ja z wirusami walczę tydzień i mimo, że już skanowałem różnymi antywirusami, to syfy dalej siedzą mi w komputerze. Bez formatu całego dysku się nie obejdzie. Pytanie, czy złośliwe oprogramowanie weszło na stronę samo z czyjegoś komputera, czy ktoś celowo włamał się na stronę i je tam ulokował. Takie akcje są karalne.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 14 stycznia 2012, 12:58

Właśnie próbuję wyczyścić komputer po swojej wczorajszej wizycie na "TnB" - niestety nie wszystko da się usunąć !

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 14 stycznia 2012, 13:03


Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2914
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Łukasz Szkurłat » 14 stycznia 2012, 14:38

W moim przypadku nie pomogło... Chociaż jedno cookies usunęło.

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 14 stycznia 2012, 15:03

Jakich programów używacie? Jakie macie komunikaty? Może jakieś printscreeny ? :)

Awatar użytkownika
Łukasz Szkurłat
Posty: 2914
Rejestracja: 15 lutego 2011, 22:04
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Łukasz Szkurłat » 14 stycznia 2012, 15:22

Znaczy jak wchodzę na stronę TnP, to ukazuje mi się to samo, co wszystkim. Sęk w tym, że ja od dawna miałem na dysku foldery o dziwnych nazwach, których nie da się usunąć. Jeden zwie się RECYCLER, a pozostałe, to dziki sznurek literek i cyferek. Panda nie dała rady z nimi... Chociaż oprogramowania nie znajduje, to dalej coś funkcjonuje. Pora się z nimi rozprawić, bo póki co to zlewałem.

Paweł Szubert
Posty: 192
Rejestracja: 05 maja 2009, 10:32
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Paweł Szubert » 14 stycznia 2012, 16:09

RECYCLER to folder systemowy. A takie ze "sznurkiem literek i cyferek" też mogą być systemowe...

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 15 stycznia 2012, 11:00

[center]Strona jest czysta![/center]

Zweryfikowana, już nie powinna być u nikogo blokowana! Wszelkie hasła zostały zmienione itd. Jesteśmy bezpieczni!

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 15 stycznia 2012, 11:06

Jak dziewica w stalowych majtkach! :-D

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 15 stycznia 2012, 11:46

No, nie wiem :) Serwis chyba pewniejszy :D

Piotr Jeruszka
Posty: 1925
Rejestracja: 15 lutego 2008, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Piotr Jeruszka » 15 stycznia 2012, 17:01

Dobra robota, Szymon :)

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 15 stycznia 2012, 17:25

Szymon i Piotr P !!

Awatar użytkownika
Krzysztof Basiukiewicz
Członek CKMKM
Posty: 998
Rejestracja: 04 maja 2008, 17:04
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Krzysztof Basiukiewicz » 17 stycznia 2012, 08:46

Na stronę nadal nie można wejść wykorzystując wyszukiwarkę google.

Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego komputera!
Podpowiedzi:

Powróć na poprzednią stronę i wybierz inny wynik.
Spróbuj ponownie wyszukać żądane informacje.

Możesz też przejść na własne ryzyko na stronę http://tramwajbleszno.prv.pl/. Więcej informacji na temat wykrytych problemów można znaleźć na diagnostycznej stronie Google dla tej witryny Bezpieczne przeglądanie.

Więcej informacji na temat ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem online znajduje się na stronie StopBadware.org.

Jeżeli jesteś właścicielem tej witryny, możesz poprosić o oceną witryny za pomocą Narzędzi Google dla webmasterów. Więcej informacji na temat procesu oceny można uzyskać w Centrum pomocy Google dla webmasterów.
Porada podana przez Google


Strona normalnie się uruchamia jedynie po wpisaniu adresu.

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 17 stycznia 2012, 11:26

Zgłosiłem znowu sprawę do google, tylko to może trochę potrwać.

Strona jest czysta!

Awatar użytkownika
Konrad Machura
Posty: 1491
Rejestracja: 15 lutego 2008, 14:38
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Konrad Machura » 22 stycznia 2012, 19:53

Anonymous działa :D


Wróć do „Tramwaj na Błeszno”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości