TWIST - nowy częstochowski tramwaj

Dyskusje nt. rozbudowy częstochowskiej sieci tramwajowej w dzielnicach Wrzosowiak, Błeszno, Raków
Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 19 marca 2012, 13:30

Film już jest dostępny :)

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 19 marca 2012, 17:39

Niestety, zamiast poszerzyć peron - kosztem jezdni i tak niewykorzystanej w tym miejscu ponieważ z ronda auta zjeżdżają jednym, bliższym osi jezdni pasem - przenoszą przystanek. Tramwaj i tak będzie musiał przed rondem wyhamowac niemal do zera (pasy, ul. 1 Maja) a potem zatrzymać się.

Marcin Papież
Posty: 125
Rejestracja: 13 marca 2008, 12:15
Status: Offline

Postautor: Marcin Papież » 20 marca 2012, 14:54

widziałem tego "nowego" lumpa co mamy go w zajezdni hehehe juz poobdzierany jest.Przyjzyjcie sie dokładnie.Podobno nie miesci sie na zakrecie kolo przystanku ostatni grosz.Słyszałem ze bedzie bajkowo jak ten tramwaj pojedzie dalej w miasto.rozne uskoki krzywe szyny perony itp...mało kto chce tym tramwajem jezdzic...Oby tak dalej

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 20 marca 2012, 15:15

Andrzej Sowa pisze:Dałbym głowę , że przystanek w kierunku północnym jest obecnie bliżej skrzyżowania.

Nie jest, oglądałem dzisiaj to miejsce

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 20 marca 2012, 15:16

Marcin Papież pisze:Podobno nie miesci sie na zakrecie kolo przystanku ostatni grosz.

Jak rozumieć, że "się nie mieści"?

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 20 marca 2012, 15:32

Marcin Papież pisze:widziałem tego "nowego" lumpa co mamy go w zajezdni hehehe juz poobdzierany jest
A nie Marcinku, to nie ten, Twist stoi obok hali. Tamten poobdzierany czeka na sponsora :D
Swoją drogą zasługujesz na tytuł "malkontenta roku"...
Marcin Papież pisze:mało kto chce tym tramwajem jezdzic
Chcą, chcą, rozmawiałem z motorowymi.

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Michał Grzegorczyk » 20 marca 2012, 17:46

Tomasz Haładyj pisze:Nie jest, oglądałem dzisiaj to miejsce
Tomasz ma rację, pamiętam jak kiedyś biegłem na przesiadkę w 14.

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3159
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Krzysiek Ociepa » 20 marca 2012, 18:13

Marcin Papież pisze:widziałem tego "nowego" lumpa co mamy go w zajezdni hehehe juz poobdzierany jest.Przyjzyjcie sie dokładnie.Podobno nie miesci sie na zakrecie kolo przystanku ostatni grosz.Słyszałem ze bedzie bajkowo jak ten tramwaj pojedzie dalej w miasto.rozne uskoki krzywe szyny perony itp...mało kto chce tym tramwajem jezdzic...Oby tak dalej

Dlaczego nazywasz go lumpem? Czy to wina tramwaju, że infrastruktura jest nieprzygotowana? No wydaje mi się, że nie.

Marcin Papież
Posty: 125
Rejestracja: 13 marca 2008, 12:15
Status: Offline

Postautor: Marcin Papież » 20 marca 2012, 18:32

Zobaczycie po jakims czasie.POiwedzcie mi jedno dlaczego akurat ten model tramwaju.Przeciez nikt tego w polsce nie ma.Jak przyszły "dałny" Ikarusy 412 to tez bytły prototypy i jak na tym wyszlismy??? sami widzicie.Tak samo bedzie z tym pudłem na stalowych kołach.Ja uwazam ze zle sie robi bo wpirw kupuja tramwaj i poznije wychodza jaja.Za wysoki kraweznik za blisko kraweznik zobaczycie oni w tych testach sie nie wyrobia w ciagu miesiaca.Takie ejst moje zdanie.Cos bym napisał jeszcze odnosnie jednego watku ale czytaja to rozni ludzie wiec.... powstrzymam sie i jak kiedys sie z ktoryms spotkam to wam powiem.

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 20 marca 2012, 18:32

Krzysiek Ociepa pisze:Dlaczego nazywasz go lumpem? Czy to wina tramwaju, że infrastruktura jest nieprzygotowana? No wydaje mi się, że nie.


No właśnie... Marcina P. ma ciekawe podejście.

Marcin Papież
Posty: 125
Rejestracja: 13 marca 2008, 12:15
Status: Offline

Postautor: Marcin Papież » 20 marca 2012, 18:33

NIezle Dominiku mam juz jakies wyroznienei tutaj :) I to sie liczy.:) czy mozna jeszcze jakies wyroznienei zdobyc.Np maruda czy cos??? postaram sie

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3779
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Wojciech Liberda » 20 marca 2012, 18:37

Marcin Papież pisze:NIezle Dominiku mam juz jakies wyroznienei tutaj :) I to sie liczy.:) czy mozna jeszcze jakies wyroznienei zdobyc.Np maruda czy cos??? postaram sie


Już nie marudź bo zgrzęźliwy się zrobiłeś :P

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 20 marca 2012, 18:44

No pewnie... "Lump". Za to na pewno lumpami nie są Ikarusy, Jelcze i najstarsze Many oraz (w kontekście) wagony 105; pojazdy, które jeżdżą wielokrotnie dłużej niż zakładano...
Aha! Torowisko i resztę infrastruktury przede wszystkim mamy świetne...

Patryk Hartman
Członek CKMKM
Posty: 5187
Rejestracja: 01 lutego 2011, 16:49
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Patryk Hartman » 20 marca 2012, 18:45

Beniamin Wójcik pisze:No pewnie... "Lump". Za to na pewno lumpami nie są Ikarusy, Jelcze i najstarsze Many oraz (w kontekście) wagony 105; pojazdy, które jeżdżą wielokrotnie dłużej niż zakładano...

A żebyś wiedział !!

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 20 marca 2012, 18:54

Patryk Hartman pisze:A żebyś wiedział !!


"Bangladesz!"

Bohdan Smoleń; Kabaret "Tey"; 1978.[/i]

Przemysław Mulczyk
Posty: 40
Rejestracja: 17 listopada 2010, 17:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Przemysław Mulczyk » 20 marca 2012, 18:55

"POiwedzcie mi jedno dlaczego akurat ten model tramwaju.Przeciez nikt tego w polsce nie ma"

Co za kretynski argument. A ja biedny myslalem, ze kazdy pojazd kiedys byl prototypem. Prototypem zapewne byl kiedys Swing i pierwsze miasto ktore go kupilo zapewne mialo podobne problemy jak my teraz z Twistem...

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 20 marca 2012, 19:07

Marcin Papież pisze:Zobaczycie po jakims czasie.POiwedzcie mi jedno dlaczego akurat ten model tramwaju.Przeciez nikt tego w polsce nie ma.
Marcin Papież pisze:Tak samo bedzie z tym pudłem na stalowych kołach.Ja uwazam ze zle sie robi bo wpirw kupuja tramwaj i poznije wychodza jaja.Za wysoki kraweznik za blisko kraweznik zobaczycie oni w tych testach sie nie wyrobia w ciagu miesiaca.


Wagon jest w porządku. Wszelkie niedociągnięcia leżą po stronie naszego miasta i MPK. Bo do tych instytucji należy utrzymane i modernizowane infrastruktury (w tym przypadku) tramwajowej w należyty sposób. Nasza infrastruktura odpowiada wagonom typu 4N oraz 105N. Innymi słowy jest przestarzała. PO za tym znaczenie ma fakt, iż obecnie w Polsce chyba nikt nie produkuje wagonu niskopodłogowego z długimi członami i na skrętnych wózkach. A konieczność zastosowania takiego rodzaju wagonu istnieje4 w Częstochowie, z uwagi własne na stare torowisko, którym nie podołałyby wagony typu SWING (posiadające krótkie człony, ale sztywno osadzone wózki).
Podkreślę jeszcze inny fakt; Częstochowa jest ewenementem w wielu dziedzinach. W Częstochowie źle wykonano perony przystankowe. Zostały wykonane w pierwszej kolejności i przez inną firmę.

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 20 marca 2012, 20:44

Marcin Papież pisze:POiwedzcie mi jedno dlaczego akurat ten model tramwaju.
Bo taki zamówił Twój Kolega?
Marcin Papież pisze:Przeciez nikt tego w polsce nie ma.
Zbudowany specjalnie dla nas
Marcin Papież pisze:ak przyszły "dałny" Ikarusy 412 to tez bytły prototypy i jak na tym wyszlismy???
To już inwencja inżynierów z Budapesztu
Marcin Papież pisze:Za wysoki kraweznik za blisko kraweznik zobaczycie oni w tych testach sie nie wyrobia w ciagu miesiaca.
Jaki był SIWZ w przetargu, taki dostarczyli tramwaj. Patrz: biurowiec
Marcin Papież pisze:czy mozna jeszcze jakies wyroznienei zdobyc.Np maruda czy cos??? postaram sie
Możesz być marudą...
Przemysław Mulczyk pisze:A ja biedny myslalem, ze kazdy pojazd kiedys byl prototypem. Prototypem zapewne byl kiedys Swing
Ale informator "Pesa 3303" wyraźnie napsał, że prototyp "Twista" stoi w Bydgoszczy przy płocie (przy okazji: chcę fotkę!)

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 21 marca 2012, 02:03

Nasza stodwudziestkodziewiątka przekroczyła przed paroma minutami Rondo Muckiewicza i przeciera szlak w kierunku dw.PKS

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 21 marca 2012, 03:03

Tramwaj z Tysiąclecia wraca z wykorzystaniem pulpitu manewrowego wstecz do zajezdni

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Michał Grzegorczyk » 21 marca 2012, 06:39

Tysiąclecia? To dokąd dojechał?

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 21 marca 2012, 07:34

Tunel okazał się za niski ? Czy peron przy Politechnice?

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3779
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Wojciech Liberda » 21 marca 2012, 08:12

Szymon Kryczka pisze:Tunel okazał się za niski ? Czy peron przy Politechnice?


Za dużo zadajesz pytań :P:P:P Cieszę się że już tak daleko dojechał, jeszcze tydzień i dojedzie do zajezdni...

Dla maruderów, gdybyśmy dostali kasę na remont całej jedynki, to takiego problemu by nie było bo wszystko by się robiło pod wymiary... a jak ktoś mierzył od główki szyny, a tory były jeszcze nie podbite... to już inna sprawa (żart oczywiście :D)

Awatar użytkownika
Tomasz Moszczyński
Posty: 802
Rejestracja: 16 maja 2009, 23:06
Lokalizacja: Czestochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Tomasz Moszczyński » 21 marca 2012, 09:27

to i tak daleko zajechał.ale do konca trasy jeszcze daleko

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 21 marca 2012, 09:31

Rafał Lamch pisze:A to chyba Krakusy swego czasu dały ciała, przebudowując chyba Kapelankę, tak że bombki się nie mieściły, choć było założenie, że się tam pojawią.

Dokładnie tak było - i co gorsza nie mogli tego ruszyć przez 5 lat bo inwestycja unijna. Dopiero teraz to poprawiają. Dobrze więc, że nasz TnB nie jest odebrany, bo w razie czego będzie można jeszcze poprawić to i owo.

Awatar użytkownika
Tomasz Moszczyński
Posty: 802
Rejestracja: 16 maja 2009, 23:06
Lokalizacja: Czestochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Tomasz Moszczyński » 21 marca 2012, 09:55

Tomasz Haładyj pisze:
Rafał Lamch pisze:A to chyba Krakusy swego czasu dały ciała, przebudowując chyba Kapelankę, tak że bombki się nie mieściły, choć było założenie, że się tam pojawią.

Dokładnie tak było - i co gorsza nie mogli tego ruszyć przez 5 lat bo inwestycja unijna. Dopiero teraz to poprawiają. Dobrze więc, że nasz TnB nie jest odebrany, bo w razie czego będzie można jeszcze poprawić to i owo.
to jest plus tego ze inwestycja jest jeszcze nie odebrana mozna dokonywac poprawek.A czy na moscie na Niepodleglosci tam jest mijanka czy tam miał problem z pokonaniem tejze mijanki?

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 21 marca 2012, 12:04

Z innej beczki. Newag zaprezentował swój tramwaj zbudowany wg takich samych załozeń co Twist Pesy. Czyli ok. 30 m długości, 4 wózki obrotowe, niska podłoga na całej długości, trzy człony. Zdjęcia:
http://www.rynek-kolejowy.pl/fotorelacje/330
Ciekawe jaka jest szerokość przejścia w Newagu w strefie wózków - bo w twiście 55 cm.
Lada chwila pokazany zostanie nowy krakowski bombardier 30-metrowy, który ma mieć analogiczny układ.
Będą więc w sumie trzy zbliżone pojazdy do oceny i porównań - twist, newag, bombardier - który wygodniejszy / ładniejszy itp.

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 21 marca 2012, 12:39

Podoba mi się wnętrze - szczególnie wielkość okien od wewnątrz, dużo przez nie widać, zobaczymy jak będzie w Pesie, bo ze zdjęć wygląda na to, że okna są niższe.

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 21 marca 2012, 12:44

Tomasz Haładyj pisze:Newag zaprezentował swój tramwaj zbudowany wg takich samych załozeń co Twist Pesy. Czyli ok. 30 m długości, 4 wózki obrotowe, niska podłoga na całej długości, trzy człony. Zdjęcia:
http://www.rynek-kolejowy.pl/fotorelacje/330
Ciekawe jaka jest szerokość przejścia w Newagu w strefie wózków - bo w twiście 55 cm.
No przecież "Pesa3303" pisał, że do Newagu odszedł inżynier, który w Pesie blokował koncepcję Twista z nieznanych przyczyn

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21139
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 21 marca 2012, 13:51

Rafał Lamch pisze:A to chyba Krakusy swego czasu dały ciała, przebudowując chyba Kapelankę, tak że bombki się nie mieściły, choć było założenie, że się tam pojawią.
....z przykrością muszę stwierdzić, że tak ! Ale już to jest korygowane ! :)

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3159
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Krzysiek Ociepa » 21 marca 2012, 15:34

Wybrałem się dzisiaj pod zajezdnię, żeby zobaczyć Twista. No i zobaczyłem. Stał sobie na tym torze, co zwykle. Ma już założone osłony na wózkach. Jak zwykle kręciło się koło niego sporo osób. Później wtoczyli go na wstecznym do hali. Co do informacji Marcina, że jest przytarty, to faktycznie jest to możliwe. Z prawej strony, na początku trzeciego członu, na dole coś mi nie pasowało. Ale nie wiem dokładnie i nie chcę szerzyć plotek.

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 21 marca 2012, 16:51

Krzysiek Ociepa pisze:Co do informacji Marcina, że jest przytarty, to faktycznie jest to możliwe. Z prawej strony, na początku trzeciego członu, na dole coś mi nie pasowało. Ale nie wiem dokładnie i nie chcę szerzyć plotek.

Jeśl itak jest to Marcin powinien bić się w piersi, że firma, którą reprezentuje nie dba o to by w tzw. skrajnię nie wchodziły żadne elementy infrastruktury

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Michał Grzegorczyk » 21 marca 2012, 17:51

Chyba od nich.

Awatar użytkownika
Marcin Strzelecki
Posty: 1761
Rejestracja: 14 czerwca 2011, 22:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marcin Strzelecki » 21 marca 2012, 21:47

Krzysiek Ociepa pisze:Ostatni Grosz

Ja wspominałem o pracach przy tym peronie (kierunek zajezdnia). Nie wiem czemu ale robotnicy rozbierali peron od strony jezdni a nie torów. Wyjeżdża dzisiaj w trasę? Jeśli tak to pójdę się przyjrzeć czy to prawda o tych bokach.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21139
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 22 marca 2012, 15:09

Kilka zdjęć TWISTA z dziś ! Żeby je wykonać musiałem dzwonić do PESY do Bydgoszczy, aby stamtąd otrzymac zgodę !!

Teren zajezdni MPK
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Damian Włodarczyk
Posty: 239
Rejestracja: 21 lutego 2008, 22:26
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Damian Włodarczyk » 22 marca 2012, 15:25

Widziałem go wczoraj (właściwie to dzisiaj) na ul. Niepodległości. Nie chciało mi się czekać na niego, by podążyć za nim na Fieldorfa, bo stałem na awaryjnych, nie chciałem mandatu dostać :P
P.S. Ostatnio usłyszałem najzabawniejszą plotkę związaną z tym tramwajem. Podobno nie jeździ dlatego bo.... rozstaw szyn się nie zgadza!!!! Myślałem, że papierosa połknę ze śmiechu

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3159
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Krzysiek Ociepa » 22 marca 2012, 15:27

Widzicie na trzecim zdjęciu, na samym dole za drugim przegubem ten szary kawałek? Możliwe, że właśnie tam było jakieś otarcie.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21139
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 22 marca 2012, 16:26

Krzysiek Ociepa pisze:Widzicie na trzecim zdjęciu, na samym dole za drugim przegubem ten szary kawałek? Możliwe, że właśnie tam było jakieś otarcie.
...w tym miejscu jest tylko folia ! Jakichś "potężnych" śladów nie widać ! :)

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 22 marca 2012, 16:54

Piotr Radoliński pisze:Żeby je wykonać musiałem dzwonić do PESY do Bydgoszczy, aby stamtąd otrzymac zgodę !!

Widziałem go wczoraj, ale przez przypadek - przepraszam! Biję się w pierś!

Awatar użytkownika
Tomasz Rorat
Członek CKMKM
Posty: 6656
Rejestracja: 11 lipca 2011, 13:12
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Tomasz Rorat » 22 marca 2012, 17:15

Szymon Kryczka pisze:Widziałem go wczoraj, ale przez przypadek - przepraszam! Biję się w pierś!

Ale nie wyskoczyłeś z aparatem, jak w Sosnowcu !! bez pytania ??

Jasiek Mucha
Posty: 456
Rejestracja: 20 stycznia 2009, 19:13
Status: Offline

Postautor: Jasiek Mucha » 22 marca 2012, 17:16

Piotr Radoliński pisze:Kilka zdjęć TWISTA z dziś

Fotka zrobiona z #808 wygrywa w moim prywatnym rankingu na zdjęcie miesiąca! Kapitalne ujęcie!

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 22 marca 2012, 17:40

Tomku, to że robiłem zdjęcia, a raczej film a akurat przejeżdżał tramwaj i jest w kadrze - co ja mogę :D A czy jak chce Konstale fotografować, to muszę dzwonić do Chorzowa ? :P

No, dobra - koniec złośliwości na dziś :P

Wczoraj widziałem Twista z osłonami w całej okazałości - bomba!

Awatar użytkownika
Tomasz Rorat
Członek CKMKM
Posty: 6656
Rejestracja: 11 lipca 2011, 13:12
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Postautor: Tomasz Rorat » 22 marca 2012, 17:49

Szymon Kryczka pisze: A czy jak chce Konstale fotografować, to muszę dzwonić do Chorzowa ?

Tak, Piotrze jak masz numer tel. to poprosimy, ten do Konstalu w Chorzowie oczywiście, tak na wszelki wypadek.
Dobra koniec głupot.
Nie długo filmik z Twistem trochę cierpliwości.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21139
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 22 marca 2012, 18:29

Jasiek Mucha pisze:Fotka zrobiona z #808 wygrywa w moim prywatnym rankingu na zdjęcie miesiąca! Kapitalne ujęcie!
Thx... żałuję, że TWIST nie podjechał bliżej. A przy okazji - do #808 musiałem zrobić wejście na "rympał" bo był zamknięy ! :)

Patryk Hartman
Członek CKMKM
Posty: 5187
Rejestracja: 01 lutego 2011, 16:49
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Patryk Hartman » 22 marca 2012, 18:47


Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 22 marca 2012, 20:02

Krzysiek Ociepa pisze:Widzicie na trzecim zdjęciu, na samym dole za drugim przegubem ten szary kawałek? Możliwe, że właśnie tam było jakieś otarcie.

To było tak: podczas prób przejechał krytyczny odcinek a w pełnym obciążeniu - czyli z wrokami piasku - zawadził. Pesowcy się tym nie przejeli, mówią, że to normalka i się naprawi.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21139
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 22 marca 2012, 20:11

Tomasz Haładyj pisze:Pesowcy się tym nie przejeli, mówią, że to normalka i się naprawi.
...to się wyklepie ! Będzie pan zadowoloooony ! :D

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 22 marca 2012, 20:14

Szpachla, szpachla i jest raz szpachla! :P :D

Awatar użytkownika
Mateusz Stacherczak
Członek CKMKM
Posty: 3702
Rejestracja: 25 maja 2009, 13:18
Lokalizacja: Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Mateusz Stacherczak » 22 marca 2012, 20:54

Szymon Kryczka pisze:Szpachla, szpachla i jest raz szpachla! :P :D

Szpachla, szpachla i krzyżyki :P

Beniamin Wójcik
Posty: 1289
Rejestracja: 05 sierpnia 2011, 08:17
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Beniamin Wójcik » 22 marca 2012, 21:40

Tomasz Haładyj pisze:Pesowcy się tym nie przejeli, mówią, że to normalka i się naprawi.

Ho hooo... A przed Twistem jeszcze sporo jazdy. Na Fieldorfa już był (w końcu) a teraz w druga stronę i na Raków PKP. Ciekawe...


Wróć do „Tramwaj na Błeszno”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości