...za bardzo skróciłem myśl - już poprawiłem tekst !Krzysiek Ociepa pisze:Gdzie na Jagiellońskiej brakuje torów? Wydaje mi się, że od Estakady do "domku bez namiotu" torowisko jest kompletne

Konrad Machura pisze:Dlaczego właśnie w tych miejscach torowisko nie jets kompletne? W miejscu obok namiotu też, czekają na jakiś wyrok czy co?
Marcin Strzelecki pisze:Pętla na Fieldorfa. Poprawcie po mnie błędy, bywam tam rzadko.
...jak najbardziej się zgadzam - poza tym tam jest ciąg pieszo-rowerowy !Maciej Urbaniak pisze:Trzeba wziąć pod uwagę to że nowo ogrodzony chodnik jest wąski i przebiega dość blisko torowiska więc myślę, że to akurat dobry pomysł. Domyślam się, że jest on przeznaczony jedynie dla pieszych ale jestem pewien, że pojawi się na nim wielu rowerzystów nie lubiących jeździć ulicą a wtedy barierki już na pewno mogą się przydać.
Zakaz można postawić, kiedy jest opcja przejazdu drogą dla rowerów lub ciągiem pieszo-rowerowym. W al. Niepodległości jest taki znak B-9 (zakaz wjazdu rowerów)- na odc. rondo Mickiewicza - ul. Bór !Janusz Karlikowski pisze:Nie jestem pewien, ale przejazd rowerem ulicą jest tu chyba niedozwolony. Podobnie jak na wiadukcie w al. Pokoju.
Piotr Radoliński pisze:I jeszcze taka ciekawostka - wzdłuż całego ciągu pieszo-rowerowego w al. Niepodległości (od ul. Bór do ronda Mickiewicza) zainstalowano barierki odgradzające od torowiska tramwajowego !
Michał Grzegorczyk pisze:Tam nawet nie ma po co przebiegać na drugą stronę
Piotr Radoliński pisze:...ale można się "stoczyć" pod pojazd szynowy zwany tramwajem !
Maciej Urbaniak pisze:rzeba wziąć pod uwagę to że nowo ogrodzony chodnik jest wąski i przebiega dość blisko torowiska więc myślę, że to akurat dobry pomysł. Domyślam się, że jest on przeznaczony jedynie dla pieszych ale jestem pewien, że pojawi się na nim wielu rowerzystów nie lubiących jeździć ulicą a wtedy barierki już na pewno mogą się przydać.
Janusz Karlikowski pisze:Nie jestem pewien, ale przejazd rowerem ulicą jest tu chyba niedozwolony. Podobnie jak na wiadukcie w al. Pokoju.
Maciej Urbaniak pisze:Domyślam się, że jest on przeznaczony jedynie dla pieszych ale jestem pewien, że pojawi się na nim wielu rowerzystów nie lubiących jeździć ulicą a wtedy barierki już na pewno mogą się przydać.
Janusz Karlikowski pisze:Nie jestem pewien, ale przejazd rowerem ulicą jest tu chyba niedozwolony. Podobnie jak na wiadukcie w al. Pokoju.
Piotr Radoliński pisze:(...)...jak najbardziej się zgadzam - poza tym tam jest ciąg pieszo-rowerowy
Beniamin Wójcik pisze:Kodeks drogowy zabrania poruszana się rowerzystom po jezdniach mostów i wiaduktów.
Łukasz Szkurłat pisze:Patryk Hartman napisał/a:
Doprawdy ? Bo jakoś na wiadukcie/moście w al. Boh. Monte Cassino znaki informują, że można swobodnie poruszać się rowerem po wskazanym wiadukcie/moście.
Po chodniku, dla którego specjalnie dospawano dodatkowe centymetry barierki po zewnętrznej stronie wiaduktu.
...w rozmowie z.... (a może bez nazwisk) . Osoba ta stwierdziła, że budowa peronu kilka metrów wcześniej jest niemozliwa, gdyż teren między torowiskiem i jezdnia jest za wąski !Tomasz Rorat pisze:A co do przystanku Rondo Mickiewicza w kierunku Kucelina, a nie można się zatrzymać dwa metry wcześniej i tramwaj stoi na prostym odcinku, tylko zlikwidować barierki przy przystanku 15, nie potrzebna budowa nowego peronu.
Piotr Radoliński pisze:Osoba ta stwierdziła, że budowa peronu kilka metrów wcześniej jest niemozliwa, gdyż teren między torowiskiem i jezdnia jest za wąski !
Tomasz Haładyj pisze:I pytanie: co jest dla pasażwera wygodniejsze: wyższy peron w złym miejscu czy niższy peron w optymalnym?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości