Piotr Radoliński pisze:Niespodziewany "gość" na budowie "TnB" !
A cóż to takiego?
Piotr Radoliński pisze:Niespodziewany "gość" na budowie "TnB" !
Łukasz Najman pisze:A cóż to takiego?
...dokładnie ! To jest samochód google street viewDominik Wójcik pisze:Pewnie ten coś od googla do wirtualnych ulic. A niech ich! Cały świat obejrzy wiekuiste pobojowisko
Michał Grzegorczyk pisze:Ja mam pytanie o to miejsce:
https://picasaweb.google.com/1066727805 ... 8846071218
Czerwone płytki po lewej to pętla dla autobusów. Wszystko jest fajnie tylko... jak autobusy na nią wjadą?
...Michale, zerknij na projekt - wtedy będzie wszystko jasne !Michał Grzegorczyk pisze:Czerwone płytki po lewej to pętla dla autobusów. Wszystko jest fajnie tylko... jak autobusy na nią wjadą?
....będą zamontowane latarnie na całej pętli !Krystian Kukuła pisze:Apeluję, aby mimo wszystko dostawić więcej latarni na pętli! Są one tylko przy peronie dla wsiadających, cały pozostały teren jest całkowicie nieoświetlony, jest ciemno jak w ...
Kamil Ociepa pisze:Wydaję mi się, że to jest pętla indukcyjna. Ta konkretna akurat wykrywa tramwaj po zjechaniu ze skrzyżowania w kierunku ulicy Jagiellońskiej.
Krystian Kukuła pisze:Może ja się nie znam, nie mam doświadczenia w prowadzeniu szerokich pojazdów, ale za każdym razem widząc ten pas dla autobusów na nowej pętli mam wrażenie, że jest on z deka za wąski. Obawiam się że kiedyś kierowca jakiegoś AzaTa wjedzie zbyt odważnie i prawym kołem ugrzęźnie w torowisku. Może warto chociaż podwyższyć tam krawężnik oddzielający kostkę od torów?
Krystian Kukuła pisze:Może ja się nie znam, nie mam doświadczenia w prowadzeniu szerokich pojazdów, ale za każdym razem widząc ten pas dla autobusów na nowej pętli mam wrażenie, że jest on z deka za wąski. Obawiam się że kiedyś kierowca jakiegoś AzaTa wjedzie zbyt odważnie i prawym kołem ugrzęźnie w torowisku. Może warto chociaż podwyższyć tam krawężnik oddzielający kostkę od torów?
Tomasz Haładyj pisze:No pewnie, że można a nawet powinno - tyle, że nie ma tego w projekcie
Sebastian Górecki pisze:zastanawia mnie dlaczego nie ma kawałka chodnika przy pętli tramwajowej - przy ulicy, od strony stadionu - wog. to nie wchodzi w zakres projektu jak widzę na projekcie - ktoś coś wie na ten temat? i jak się idioci tłumaczą z tego?
Spójrz w projekt Sebastianie. Tam będzie taki sam chodnik jak po drugiej stronie ulicy.Sebastian Górecki pisze:dyplomatą nie jestem, dziekuję za postawienie do pionu- ale pytanie pozostaje otwarte, jak tamtędy beda chodzić ludzie - bo moim zdaniem wzdłuż płotu po trawniku
Krystian Kukuła pisze:Spójrz w projekt Sebastianie. Tam będzie taki sam chodnik jak po drugiej stronie ulicy.Sebastian Górecki pisze:dyplomatą nie jestem, dziekuję za postawienie do pionu- ale pytanie pozostaje otwarte, jak tamtędy beda chodzić ludzie - bo moim zdaniem wzdłuż płotu po trawniku
A ten przystanek Żarecka w stronę centrum powinien być po prostu przeniesiony w to miejsce: https://picasaweb.google.com/1066727805 ... 7103992594
Krystian Kukuła pisze:A no, to już inna sprawa. Tak jak pisaliśmy wcześniej, projektant najwidoczniej znał teren TnB jedynie z map i nie do końca poprawnie zinterpretował potrzeby mieszkańców.
Tomasz Haładyj pisze:Na Jagiellońskiej - na wysokości przystanków przy Schellu - brakuje co najmniej kilkunastu mocowań szyn do podkładów. Tych sprężyn. Ciekawe, czy coś z tym torem robili czy samo spadło...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości