Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Dyskusje nt. rozbudowy częstochowskiej sieci tramwajowej w dzielnicach Wrzosowiak, Błeszno, Raków
Piotr Skorupa
Posty: 572
Rejestracja: 18 czerwca 2012, 20:17
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Skorupa » 08 grudnia 2012, 10:56

nareszcie ! :)

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Dominik Wójcik » 08 grudnia 2012, 18:49

Aaaa...
Buteleczki z Tymbarku, a zawartość z Katedralnej - takie koktajle często widuję ;)

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Szymon Kryczka » 10 grudnia 2012, 09:43

Piotr Radoliński pisze:...o "nikczemni" (Szymonie, Krzyśku) - o czym Wy myślicie, o co mnie podejrzewacie ? Czy ja wspominałem o zawartości płynu w w/w butelkach ? No tak - "głodnemu, chleb na myśli". A tak gwoli wyjaśnienia, preparat, który zawierały owe szkalne naczynka (0,3 l) to soki (pomarańczowy, jabłkowy i in.) znanej firmy (nie mogę jej ujawnić ze względu na to, iż byłaby to kryptoreklama) z miejscowości Tymbark ! :P :D

Oczywiście, smak wiśniowy :D Też je lubimy :D

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 22 grudnia 2012, 18:25

Rafał, a nie zauważyłeś, że na rozkładach przystankowych masz odwrotnie, czyli brak tego "życiorysu". Bo masz niby nazwy przystanków (ale np. na 19 nie mieszczą się od pewnego momentu), ale kompletnie nie wiadomo jaki przystanek jest przy jakiej ulicy.

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 22 grudnia 2012, 18:35

Za zmianą tak, ale nasze linie maja TAK DUŻO KURSÓW, że z pewnością obok (pionowo) można było by dodać ulicę przy której przystanek się znajduje

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3164
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Krzysiek Ociepa » 14 stycznia 2013, 17:47

Temat nieco ucichł, ale muszę go "odgrzać" po moich ostatnich obserwacjach. Nowe filmy z linią 3 ma póki co dopiero kilka składów, ale czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć, dlaczego są one z uporem maniaka wysyłane na 1/2, a na 3 jeżdżą stopiątki z tymi wieśniackimi karteluszkami? No i kwestia oznaczeń z tyłu składu. Póki temat był gorący, były numerki z tyłu. Obecnie uświadczyć numer linii z tyłu graniczy z cudem :/

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 14 stycznia 2013, 17:48

Dwójki mają !!

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 14 stycznia 2013, 17:57

Może to taki system: kartka "3" znaczy "3", "2" znaczy "2", a brak kartki to "1" :D

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 14 stycznia 2013, 18:29

...były zrobione tablice z numerem linii. Jednak dzięki sporej grupie "kolekcjonerów" i łatwości "zdobycia" tablicy ich "nakład" ulega stopniowo wyczerpaniu.

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 14 stycznia 2013, 18:39

To jakich zabezpieczeń brakuje? Boczne tablice i wszystkie tablice w autobusach jakoś są bezpieczne...

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 14 stycznia 2013, 18:46

...kasetę można bez problemu otworzyć a tablicę wyjąć i...schować. Obejrzyj sobie kiedyś jak "trudna" jest to czynność. Tablice boczne nie są takie proste do wyjęcia i schowania !!

Mirek Waga
Posty: 486
Rejestracja: 29 września 2012, 18:07
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Mirek Waga » 14 stycznia 2013, 18:58

Piotr Radoliński pisze:...kasetę można bez problemu otworzyć a tablicę wyjąć i...schować. Obejrzyj sobie kiedyś jak "trudna" jest to czynność. Tablice boczne nie są takie proste do wyjęcia i schowania !!

Dziś właśnie jechałem N105 i o dziwo tablica z 3 znajdowała się w kabinie motorniczego, na przodzie widniała piękna taśma

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 14 stycznia 2013, 19:01

NL202 na szynach... Cudo

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3164
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Krzysiek Ociepa » 14 stycznia 2013, 19:40

Pal sześć te tylne numerki nawet. Ale czemu składy z nowymi filmami wypuszczają na 1/2, a na 3 jeżdżą składy z numerem na kartce...

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 16 stycznia 2013, 12:45

Piotr Radoliński pisze:...kasetę można bez problemu otworzyć a tablicę wyjąć i...schować. Obejrzyj sobie kiedyś jak "trudna" jest to czynność. Tablice boczne nie są takie proste do wyjęcia i schowania !!

Tak sobie pomyślałem w tym momencie, że może przekonasz prezesa i kogo jeszcze trzeba za pomocą swojego daru przekonywania i wyrobów "browaru z miasta Tymbark" do wstawienia na tył tramwajów takich kaset jak na tyłach autobusów. Wtedy wsadzi się tam dużą tablicę, jak w autobusie. Różnica w czytelności itd żadna, a przynajmniej nie wyniesie nikt pod kurtką! :lol:

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 16 stycznia 2013, 13:01

Michał Grzegorczyk pisze:Tak sobie pomyślałem w tym momencie, że może przekonasz prezesa i kogo jeszcze trzeba za pomocą swojego daru przekonywania i wyrobów "browaru z miasta Tymbark" do wstawienia na tył tramwajów takich kaset jak na tyłach autobusów. Wtedy wsadzi się tam dużą tablicę, jak w autobusie. Różnica w czytelności itd żadna, a przynajmniej nie wyniesie nikt pod kurtką! :lol:
...mogę sprobować negocjować ten temat, jednak wydaje mi się to sporym wyzwaniem. Dodatkowe kasety (ramki) i ich produkcja oraz doatkowe tablice do zrobienia.

P.S. W Tymbarku nie ma browaru. Fakt faktem w tej miejscowości produkowane są inne płyny przyswajane przez mój organizm. :P

Mirek Waga
Posty: 486
Rejestracja: 29 września 2012, 18:07
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Mirek Waga » 16 stycznia 2013, 13:14

Piotrze z mojej informacji zaczęto montować inne zamykanie właśnie tych kaset. może poczekać jak to zamykanie się sprawdzi !!
Piotr Radoliński pisze:P.S. W Tymbarku nie ma browaru. Fakt faktem w tej miejscowości produkowane są inne płyny przyswajane przez mój organizm. :P

P.S.
A ten płyn przyswajalny przez Ciebie może się przydać do innych spraw

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 16 stycznia 2013, 13:57

Mirek Waga pisze:P.S.
A ten płyn przyswajalny przez Ciebie może się przydać do innych spraw
...myślę, że nadaje się do wszystkich ! Żadnych reakcji i odruchów nie powoduje. Mogą go zażywać młodzi i starzy. :)

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 16 stycznia 2013, 14:07

Może rzeczywiście Piotrze zaczekajmy na efekty tego, o czym mówi Mirek. Ewentualnie spróbuj się dowiedzieć czegoś więcej o nowych zamknięciach ;)

PS. Oczywiście, że wiem że tam nie ma browaru :P

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3164
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Krzysiek Ociepa » 16 stycznia 2013, 14:16

Co do napojów z Tymbarku, to jakiś czas temu produkowano tam wina z nieco niższej półki :P

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 16 stycznia 2013, 14:17

Bez żartów! To rzuca złe światło na mojego pierwszego posta :P

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 16 stycznia 2013, 15:10

Wyglądałoby to nieźle:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Dominik Wójcik » 16 stycznia 2013, 15:16

A może numer tramwaju warto wynieść "ponad stan" :) wzorem eNek - na widełkach

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 16 stycznia 2013, 17:05

...fajnie, ale kto "podsadzi" motorniczego, żeby go zmienił np. z 1 na 2 ?

A może tak (wewnątrz)

Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3164
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Krzysiek Ociepa » 16 stycznia 2013, 17:27

Ja bym proponował ramkę wewnątrz wagonu, przykręconą do tych poziomych poręczy.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 16 stycznia 2013, 17:49

...no właśnie o tym myślę - ramka wewnątrz i duża tablica (trudna do schowania pod "kapotę")

Awatar użytkownika
Michał Grzegorczyk
Posty: 8349
Rejestracja: 05 stycznia 2010, 23:21
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Michał Grzegorczyk » 18 stycznia 2013, 17:37

Z mojej dzisiejszej obserwacji w al. Wolności 3 miały numerki na tyle zawsze, a 1 nie miały nigdy! Niestety fotek nie mam.

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3785
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Wojciech Liberda » 20 stycznia 2013, 23:03


Awatar użytkownika
Adrian Golis
Członek CKMKM
Posty: 1394
Rejestracja: 15 września 2012, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Adrian Golis » 21 stycznia 2013, 00:58

No tak z przodu jest dość widoczny numer linii, ale szkoda że tak samo nie jest z tyłu wagonu.

Awatar użytkownika
Filip Kłyszejko
Członek CKMKM
Posty: 774
Rejestracja: 12 marca 2012, 22:28
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Filip Kłyszejko » 21 stycznia 2013, 01:02

Czy ja wiem 609 jeździ tak od grudnia albo listopada tego drugiego zauważyłem w tym miesiącu więc jak będą mieli takie tempo jak mi się wydaje, że jest to może się coś zmieni za parę lat

Awatar użytkownika
Wojciech Liberda
Członek CKMKM
Posty: 3785
Rejestracja: 17 lutego 2008, 21:10
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Wojciech Liberda » 21 stycznia 2013, 10:57

Ewoluowało to trochę więc wam przybliżę jak to wyglądało....

brakuje mi przynajmniej dwóch tablic od połowy lat 70-tych do lat 90-tych...
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Obrazek
Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 21 stycznia 2013, 16:40

...trochę za duża rozdzielczość. Max. przewidziana dla forum to 640x480 !

Awatar użytkownika
Marcin Biś
Posty: 339
Rejestracja: 30 sierpnia 2012, 14:42
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Marcin Biś » 23 stycznia 2013, 14:50

Dziś byłem niesamowicie zdziwiony, gdyż widziałem 5 składów 105-tek (w tym dwie "trójki") i wszystkie z przodu miały nowe czyli te "wypasione" tablice.

Jakub Blukacz
Posty: 314
Rejestracja: 14 października 2012, 10:49
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Jakub Blukacz » 23 stycznia 2013, 14:59

Marcin Biś pisze:wszystkie z przodu miały nowe czyli te "wypasione" tablice.

Chodziło Ci chyba o filmy.

Awatar użytkownika
Marcin Biś
Posty: 339
Rejestracja: 30 sierpnia 2012, 14:42
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Marcin Biś » 23 stycznia 2013, 15:01

Jak zwał tak zwał, każdy wie o co chodzi. Ja nie znam się na tych "fachowych" nazwach. Mi się to bardziej kojarzy z tablicą niż z filmem :)

Jakub Blukacz
Posty: 314
Rejestracja: 14 października 2012, 10:49
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Jakub Blukacz » 23 stycznia 2013, 15:03

Też prawda. Z tego co pamiętam to jeden tramwaj na linii 3 jeździł z włożoną tablicą w miejsce filmu.

Przemysław Jaskurzyński
Posty: 168
Rejestracja: 18 listopada 2010, 12:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Przemysław Jaskurzyński » 24 stycznia 2013, 10:49

A pojawi się oznaczenie linii tramwajowych na przystankach w takiej formie jak stosuje się to do autobusów (same numery) czy też będą wywieszone tylko rozkłady jazdy?

Awatar użytkownika
Krzysiek Ociepa
Posty: 3164
Rejestracja: 19 marca 2008, 20:24
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Krzysiek Ociepa » 24 stycznia 2013, 11:04

Przecież są takie oznaczenia na przystankach.

Przemysław Jaskurzyński
Posty: 168
Rejestracja: 18 listopada 2010, 12:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Przemysław Jaskurzyński » 24 stycznia 2013, 11:43

Nie piszę o rozkładach jazdy, bo one wiszą. Mam na myśli oznakowanie numerami (jak przystanki autobusowe). Jest to u nas stosowane niekonsekwentnie - są np. przystanki z #1 mimo, że zatrzymują się tam tramwaje #1 i #3 (np. II Aleja).

Awatar użytkownika
Tomasz Rorat
Członek CKMKM
Posty: 6696
Rejestracja: 11 lipca 2011, 13:12
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Tomasz Rorat » 24 stycznia 2013, 11:54

To ktoś zerwał, bo z jednej strony jest 1, a z drugiej 3.

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 24 stycznia 2013, 13:03

Dziś z "okazji" unieruchomiania Twistów wyjechało więcej stopiątek na Trójkę. Niestety oznakowanie tragiczne, z tyłu brak całkowity tegoż.

Przemysław Jaskurzyński
Posty: 168
Rejestracja: 18 listopada 2010, 12:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Przemysław Jaskurzyński » 25 stycznia 2013, 10:54

Nie chodzi mi o numery linii na rozkładach jazdy - chodzi o numery linii na przystanku (np. wiata) - widział ktoś przyklejone #3???

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7644
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Dominik Wójcik » 25 stycznia 2013, 12:10

Było, ale pozrywali. Trzeba wrócić do malowania

Mirek Waga
Posty: 486
Rejestracja: 29 września 2012, 18:07
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Mirek Waga » 25 stycznia 2013, 12:37

Przemysław Jaskurzyński pisze:Nie chodzi mi o numery linii na rozkładach jazdy - chodzi o numery linii na przystanku (np. wiata) - widział ktoś przyklejone #3???

Dominik Wójcik pisze:Było, ale pozrywali. Trzeba wrócić do malowania

Powiem szczerze że żadnych numerów Lini tramwajowych na przystankach,( ani wiatach) od momentu uruchomienia #3 nie widziałem, a raczej powiem więcej, nie były nigdzie naklejane

Przemysław Jaskurzyński
Posty: 168
Rejestracja: 18 listopada 2010, 12:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Przemysław Jaskurzyński » 25 stycznia 2013, 13:32

Zgadzam się z kol. Mirkiem. Były naklejone "1", które zachowały się, natomiast nigdy nie widziałem "3" czy "2". Tu nie byłby chyba wielki problem ponaklejac odpowiednio na przystankach. Tu chyba znów się kłania tego typu postrzeganie sprawy: "przecież miejscowi wiedzą co tu jeździ i gdzie się zatrzymuje".

Przemysław Jaskurzyński
Posty: 168
Rejestracja: 18 listopada 2010, 12:58
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Przemysław Jaskurzyński » 08 marca 2013, 16:13

Ostatnio znów się trochę przyjrzałem oznakowaniu tramwajów z tyłu - często "dwójka" ma z tyłu "jedynkę" - czyli nadal komuś to "zwisa".

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 08 marca 2013, 16:17

Wczoraj widziałem motorniczego, który zmieniał coś w kasecie z numerem ... na Kucelinie. Przyznam, że nie mam bladego pojęcia co tam można na co zmieniać, ale "są rzeczy, o których nie śniło się fizjonomom"

Jakub Blukacz
Posty: 314
Rejestracja: 14 października 2012, 10:49
Lokalizacja: Częstochowa
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Jakub Blukacz » 08 marca 2013, 18:39

Chyba "są rzeczy, o których nie śniło się filozofom"

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16152
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Janusz Karlikowski » 08 marca 2013, 18:42

A nie zauważyłeś, że to w cudzysłowie ??
Jest taki serial z A. Grabowskim.............. :P

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21180
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Oznaczenia linii 1, 2, i 3

Postautor: Piotr Radoliński » 08 marca 2013, 18:50

...widać kolega dość DOSŁOWNIE potraktował Twoją wypowiedż. :)


Wróć do „Tramwaj na Błeszno”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości