Potrzebuuję pomocy

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Potrzebuuję pomocy

Postautor: Tomasz Haladyj » 11 października 2010, 15:27

To zupełnie na temat, ale wybaczcie.
Kto potrafi rozebrać komórkę (Nokia) i poskładać ją do kupy i ma do tego odpowiedni śróbokręt? Spadła mi z wysokości, ale chodziła poprawnie dopóki się nie rozładowała (niestety, wciąż miałem rozmowy na mieście i nie zdążyłem jej doładować). A po podłączeniu do ładowarki wprawdzie ładuje, ale nie da się uruchomić telefonu, ponieważ przycisk włączania nie działa. Chyba w tym miejscu nastąpiło uderzenie w ziemię i guzik gdzieś się schował.

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21357
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 11 października 2010, 16:23

...a czy próbowałeś Tomku pomyśleć o jednym z naszych klubowiczów ?

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 11 października 2010, 17:08

Podpowiedz. Zresztą i tak musiałbym prosić o nr telefonu bo pewnie do niego mam - ale w nieczynnej komórce

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16382
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Janusz Karlikowski » 11 października 2010, 17:10

Wrzuciłem na maila

Awatar użytkownika
Piotr Radoliński
Członek CKMKM
Posty: 21357
Rejestracja: 21 kwietnia 2010, 19:25
Lokalizacja: CZĘSTOCHOWA
Status: Offline

Postautor: Piotr Radoliński » 11 października 2010, 17:45

Janusz Karlikowski pisze:Wrzuciłem na maila

...myślimy o tej samej osobie ? :)

Awatar użytkownika
Janusz Karlikowski
Posty: 16382
Rejestracja: 15 lutego 2008, 08:59
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Janusz Karlikowski » 11 października 2010, 18:45

Piotr Radoliński pisze:...myślimy o tej samej osobie ?

Pewnie tak

Sebastian Merc
Posty: 75
Rejestracja: 04 czerwca 2009, 13:19
Lokalizacja: Wrzosowiak
Status: Offline

Postautor: Sebastian Merc » 11 października 2010, 22:09

mam śrubokręt (torx jakiś tam rozmiar który jest stosowany w nokiach) Jaki to model?

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 11 października 2010, 22:40

E51

Sebastian Merc
Posty: 75
Rejestracja: 04 czerwca 2009, 13:19
Lokalizacja: Wrzosowiak
Status: Offline

Postautor: Sebastian Merc » 11 października 2010, 22:59

sciagnałem manuala nokii e51 wszystko ładnie napisane. wystarczy odkręcić 4 śrubki, zdjąć przedni panel odkręcic kolejne dwie i mamy płytę główną. Chcesz pożyczyć tego torxa? pisz na priv

Awatar użytkownika
Szymon Kryczka
Członek CKMKM
Posty: 4766
Rejestracja: 20 marca 2010, 11:53
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Szymon Kryczka » 12 października 2010, 17:30

potwierdzam, e51 jest dosyć łatwa w naprawie, wymiana wyświetlacza też jest banalnie prosta :)

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 12 października 2010, 20:50

Śrubokręt mam. Wyświetlacz działa, telefon cały sprawny - ale obudowa jest zwichrowana i popekana. Nie wiecie, gdzie tanio kupić obudowę?

Adam Dąbrowski
Posty: 840
Rejestracja: 29 stycznia 2010, 21:42
Lokalizacja: Śl
Status: Offline

Postautor: Adam Dąbrowski » 12 października 2010, 21:42

na rogu piłsudskiego i II alei(po stronie dworca) jest budka z kurczakami z rożna a obok jest taki komis, tam jest dość duży wybór akcesoriów do telefonów,wszystko nowe i nawet nie drogo :P

inż. Wiktor Sołtysiak
Członek CKMKM
Posty: 1966
Rejestracja: 19 lutego 2008, 20:10
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: inż. Wiktor Sołtysiak » 12 października 2010, 23:05

No ale to podróby, ja bym proponował iść do salonu Nokii na Kościuszki i zapytał ile kosztuje, i zdecydował czy chce oryginał czy podróbke z rynku która wytrze się za kilka miesięcy (autopsja).

Awatar użytkownika
Dominik Wójcik
Posty: 7642
Rejestracja: 15 lutego 2008, 13:01
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dominik Wójcik » 13 października 2010, 11:52

Na Pl.Daszyńskiego też otwarto punkt NOKII.
Ewentualnie Allegro.
W TESCO kiedyś był fajny punkt, mieli porządne akcesoria, pomimo, że zamienniki. Ale już nie ma.

Tomasz Haladyj
Członek CKMKM
Posty: 1402
Rejestracja: 20 lutego 2008, 09:16
Status: Offline

Postautor: Tomasz Haladyj » 14 października 2010, 08:39

Zamiast szukać różnych niepotrzebnych funkcji, wystarczy z nich z złożenia nie korzystać. I jak tak robię - i z tym założeniem aparacik mi odpowiada


Wróć do „Inne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości