Dominik Wójcik pisze:Polecam Szangchai
Dominik Wójcik pisze:Szymon, przeczytaj dalszą część dyskusji
Dziś nie gania się pieszych po pomostach
Tomasz Dudek pisze:(...)często słyszę/widzę pomysłowość Częstochowian (Proszę mi wybaczyć malkontenctwo)
Piotr Skorupa pisze:Takie tablice powinny być już dawno ale póki co tylko Alejach i Dąbrowskiego Sądy bo w innych rejonach gdzie nie ma monitoringu raczej jest to faktycznie zbyt ryzykowne. No może jeszcze na przystankach Estakada względnie Mireckiego, Promenada Niemena - tam gdzie największe skupiska ludności.
Tomasz Dudek pisze:A po co wyrzucać pieniądze w błoto? Tyle w Częstochowie kamieni jest, i sklepów monopolowych że taka inwestycja wydaje się być po prostu napędzaniem koniunktury firmom produkującym takie tablice. Mam pod blokiem przystanek tramwajowy - to często słyszę/widzę pomysłowość Częstochowian (Proszę mi wybaczyć malkontenctwo)
Maciej Urbaniak pisze:Z góry przepraszam jeśli ktoś już taki pomysł podrzucił ale ostatnio nie miałem zbytnio czasu czytać forum... Chodzi o to żeby budując linię na Parkitkę, przy hali Polonia zrobić pętle tramwajową wraz z przystankami autobusowymi (jako centrum przesiadkowe). Nie mam tego jakoś konkretnie rozrysowanego, myślałem o tym wolnym placu po przeciwnej stronie niż hala... Korzyści z takiego rozwiązania nasuwają się natomiast same:
- zyskujemy pętle awaryjną
- jest możliwość skrócenia niektórych kursów jadących z z południa miasta (dużo głosów o za dużym takcie na północy względem kucelina i błeszna)
- no i przede wszystkim mamy w końcu węzeł przesiadkowy z prawdziwego zdarzenia obsługujący północną część miasta i rozwiązujący wiele problemów w tym rejonie
To tak z grubszaNie wiem czy to nowy pomysł ani czy nie jest on przez coś na starcie wykluczony ale jak tylko na niego wpadłem postanowiłem się nim z Wami podzielić
Wróć do „tramwaj - Koncepcja 3+ 2+ 1+”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość