Dominik Wójcik pisze:A może i oficjalne. Kontakt na pewno, ale uprę się przy rezerwie. Spróbujemy z tą ukrytą
Mam nadzieję, że ukrytą tuż przed niską brygadą, na linii. Tak, jak już pisałem kilkakrotnie, nie można przy siedmiu Twistach, zostawiać żadnego w zajezdni, "zamrażając" jego potencjał. Rezerwa rezerwą, ale da się zrobić tak, żeby za teoretycznie wysokiego Twista wyjechał skład "stopiątek", a owy Twist podmienił któregoś zdefektowanego Twista. Jeśli zaś któryś Twist będzie miał przegląd lub jakąś większą awarie, nic się nie zmieni. Będzie jeździć sześć Twistów na niskich brygadach. To wyjście jest zdecydowanie najlepsze, a już na pewno lepsze od codziennego "zamrażania" pojazdu wartego ponad 7 milionów złotych w zajezdni, podczas gdy po torach jeżdżą stare składy. To by było czyste marnotrawstwo...
A co do Bydgoszczy, o której pisałem wcześniej, to pomimo tego, że są tylko dwie PESY 122N, to obie jeżdżą liniowo na niskopodłogowych brygadach. Jedna jest na linii
2, a druga na linii
4. Jeszcze raz podkreślę - mamy zbyt mało niskopodłogowych tramwajów, żeby je marnotrawić w zajezdni.