Po dopracowaniu, prześlę go władzą MPK.

Piotr Radoliński pisze:15 KUKUCZKI - KORKOWA przez I US
16 KUKUCZKI - DWORZEC GŁÓWNY PKP przez I US
No może, ale bez wydzielania tego w rozkładach jazdy.Krystian Kukuła pisze:No coś takiego
Po za tym, ja bym przycisnął w MZDiT żeby bisową 17 przechrzcić na 17B albo z jakąkolwiek inną literkę
Piotr Radoliński pisze:MIRKU ! Ale te tablice posłużą do takich pojazdów jak np. Ik 280 gdzie montaż wyświetlacza to większy koszt niż wartość całego pojazdu.
Piotr Radoliński pisze:Dziś w niektórych wypadkach musiałby wozić DWA komplety tablic i "przerzucać" je "ciągle". Zapewne powstałby spory "młyn".
Mirek Waga pisze:te tablice gdzie kierowca musiałby obracać na przystankach końcowych, to tak jak pisze Piotr R już kiedyś myśmy to przerabiali
...to nie jest głupie ! Z tym, że w takim wypadku, autobus posiadający "trzy" ("cztery") krańcówki wymaga dodatkych tablic.Michał Grzegorczyk pisze:Mam propozycję kompromisową, ale pewnie dostanie mi się od obu stronOsobiście uważam, że najważniejsza jest tablica przednia, tylna mniej. Dowód: tylne wyświetlacze podają tylko numer. Dlatego proponuję z tyłu dać tablice z OBIEMA krańcówkami, których nie trzeba obracać na każdej pętli. Z przodu natomiast tablica z nazwą tylko JEDNEJ krańcówki, za to dwustronna. Wtedy też zamiast żółtych tabliczek o wydłużeniu/skróceniu trasy daje się do kasety tablicę z nazwą tej specjalnej krańcówki.
Takich przystanków byłoby kilka:ZJAZD DO ZAJEZDNI
PRZEZ "nazwa przystanku"
Patryk Hartman pisze:No właśnie i do takich sytuacji pasuje ZJAZD DO ZAJEZDNI
Patryk Hartman pisze:Wtedy jakoś pasażer czytał oznaczenie, że kurs jest zjazdowy i tylko do jakiegoś przystanku, a teraz jest tylko kurs do przystanku. Słowo tylko pasuje np. do kursów skrócony występujących np. na linii 14 i 25 do BRZEZIN.
Wróć do „Organizacja i realizacja komunikacji”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości