...i mamy wtedy doskonałą trasę: Szpital - CmentarzMichał Grzegorczyk pisze:Mnie też. No ale jeśli nas dobrobyt zaleje, to możemy sobie jeszcze zafundować trasę JP-Rocha-Wręczycka-cmentarzChociaż prędzej bym widział coś na Kopernika czy ogónie w tej okolicy...
Piotr Skorupa pisze:A według mnie tramwaj na al. Jana Pawła ma sens ale gdyby docierał do Rynku Wieluńskiego i pojechał Łódzką a nie skręcał spory kawałek przed Wieluńskim w Szajnowicza gdzie akurat na tym odcinku ulicy nie ma gęstej zabudowy. Cały czas zaznaczam, że Jasna Góra jest kiepsko skomunikowana (i chyba dobrze o tym wiecie) z resztą miasta dlatego tramwaj w tą stronę jak najbardziej. Nie rozumiem dlaczego miałby jednak odbijać w Szajnowicza - to faktycznie jest bez sensu.
Ciężko powiedzieć, czy ta linia naprawdę miałaby sens... Myślę, że prędzej powinien powstać tramwaj wschód-zachód, np. Stary Rynek--Aleje--POW--Kopernika--Pułaskiego--Noskowskiego--pola--Szpital Bony.Piotr Skorupa pisze:Jest jeden plus tego wariantu - symboliczny kawałek mógłby stać się w przyszłości fragmentem nowego trzonu sieci tramwajowej w relacji północ-południe.
Janusz Karlikowski pisze:Gdyby na prawdę wybrano wariant JP2 (a jest to niestety możliwe), to należy już w trakcie budowy czynić starania o budowę łącznika przez Dekabrystów - jako osobny projekt.
Zbigniew Chocaj pisze:Jaki projekt taka dyskusja
Żeby tylko. To bym zrozumiał. Jednak ktoś tu twierdzi, że dawanie projektu urbanistom do policzenia mija się z celem.Bartosz Kowalski pisze:Natomiast dane przedstawione w opracowaniu klubu neguje twierdząc że nie zrobili tego urbaniści.
Bartosz Kowalski pisze:Trzeba najpierw ten projekt mieć.
Wróć do „tramwaj - Koncepcja 3+ 2+ 1+”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość