Czy sytuacja z Hibernatusem może się powtórzyć na linii na Parkitkę?
Piotr Pyrkosz dostrzegł rozpoczętą budowę po lewej stronie ul. Nowobialskiej (a po tej stronie miałyby być prowadzone tory), w pobliżu skrzyżowania z Okulickiego. Wprawdzie między jezdnią a powstającą zabudową torowisko wejdzie, ale... Mamy w pamięci Hibernatusa z Jesiennej.
Dla tego terenu jest miejscowy plan zagospodarowania i teren, gdzie powstaje zabudowa oznaczony jest ?U? - usługi. Ale w opisie jest informacja, że usługi to cel podstawowy, ale dopuszcza się też zabudowę mieszkaniową. Byłem dziś na miejscu i wg powieszonej na budowie tablicy informacyjnej - powstaje tu budynek mieszkalny zdaje się jednorodzinny.
Powtórzę: tory i tak wejdą (ewentualnie przebuduje się wlot Nowobialskiej w Okulickiego), niemniej - no sami wiecie. U nas wciąż pokutuje myślenie wbite ludziskom do głowy w latach 70-80. że jak tramwaj to musi być dwupasmówka z szerokim trawnikiem pośrodku i domami oddalonymi o dystans stadionu. Trochę TnB da na to inne spojrzenie, ale stare opinie dalej pokutują. A przecież w świecie od dawna jest inaczej.
Może więc byłoby dobrze, gdyby do serwisu 1+2+3+ wrzucić moją prezentację z filmem o Grazu i tamtejszej nowej linii? I link do fajnej strony http://www.trams-in-france.net
Hibernatus II przy planowanej linii 3+ na Parkitkę ?
-
- Członek CKMKM
- Status: Offline
- Piotr Radoliński
- Członek CKMKM
...pozwoliłem sobie lekko zmodernizować tytuł ! 

- Szymon Kryczka
- Członek CKMKM
- Kontaktowanie:
Tomku popieram umieszczenie Twojego filmu, mimo, że go jeszcze nie widziałem
Tak więc, czekam!

-
- Członek CKMKM
A nie masz? Niedopatrzenie, muszę dać ci całą płytę, bo mailem pewnie nie przejdzie. Nie będziesz w centrum? Jutro (czw.) jestem w redakcji do wieczora (do godz. 20.30)
- Szymon Kryczka
- Członek CKMKM
- Kontaktowanie:
Tomku postaram się do Ciebie jutro przedzwonić! Około godziny 14 mogę krążyć w okolicy 

Wróć do „tramwaj - Koncepcja 3+ 2+ 1+”